Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin εκτινάσσεται πάνω από τα 47.000 δολάρια και ξαναπαίρνει θετικό πρόσημο για το 2022

Το Bitcoin εκτινάσσεται πάνω από τα 47.000 δολάρια και ξαναπαίρνει θετικό πρόσημο για το 2022

Οι αναλυτές βλέπουν ότι θεσμικά κεφάλαια θέλουν να πάρουν θέση στα σημερινά επίπεδα τιμών και όχι μεταγενέστερα, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από εκείνα του Νοεμβρίου του 2021 όταν είχε ξεπεράσει τα 58.000 δολάρια

Σχετικά Άρθρα

Η τιμή του Bitcoin εκτινάχθηκε σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022 μετά από μια σειρά ανοδικών τάσεων για το κρυπτονόμισμα, παρόλο που οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κινήσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).
Οι αναλυτές βλέπουν ότι θεσμικά κεφάλαια θέλουν να πάρουν θέση στα σημερινά επίπεδα τιμών και όχι μεταγενέστερα, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από εκείνα του Νοεμβρίου του 2021 όταν είχε ξεπεράσει τα 58.000 δολάρια.
Το Bitcoin αύξησε τα κέρδη μετά από ένα «ράλι» αργά χθες την Κυριακή, όταν ξεπέρασε το βασικό επίπεδο των 45.000 δολαρίων και διέγραψε τις απώλειές του για το 2022.
Τελευταία διαπραγματεύτηκε 6% υψηλότερα στα 47.680,43 δολάρια, σύμφωνα με το Coin Metrics.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα άγγιξε τα 47.754,31 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του από τις 2 Ιανουαρίου.
Το ψηφιακό νόμισμα αυξάνεται από την Παρασκευή, κερδίζοντας σχεδόν 7% σε αυτό το διάστημα.
Αν και δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος καταλύτης για τις κινήσεις, υπήρξαν αρκετές ανοδικές εξελίξεις για το Βitcoin την περασμένη εβδομάδα που δείχνουν στοιχεία για ζήτηση από θεσμικά χαρτοφυλάκια που επιζητούν μεγαλύτερη έκθεση στο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο.
Για παράδειγμα, η Goldman Sachs την περασμένη εβδομάδα έγινε η πρώτη μεγάλη τράπεζα των ΗΠΑ που θα διαπραγματεύεται Βitcoin και η Cowen λέει ότι σύντομα θα επιτρέψει στους θεσμικούς της πελάτες να πραγματοποιούν διαπραγματεύσεις με Βitcoin.
Η Bridgewater του Ray Dalio είπε επίσης ότι πρόκειται να κάνει μια επένδυση σε ένα ταμείο κρυπτογράφησης.
«Η συνεχιζόμενη εκτόξευση κεφαλαίων στο ψηφιακό νόμισμα είναι ένα σημάδι ότι οι επενδυτές δεν θέλουν να πάρουν θέση με καθυστέρηση, σε μια κίνηση τιμών που θα μπορούσε να ωθήσει το Βitcoin σε ένα ύψος που δεν έχει παρατηρηθεί από τον Νοέμβριο του 2021», δήλωσε ο Alexander Mamasidikov, συνιδρυτής της ψηφιακής τράπεζας MinePlex.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης