Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bitcoin: Ρώσοι ρευστοποιούν δισεκατομμύρια δολάρια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Bitcoin: Ρώσοι ρευστοποιούν δισεκατομμύρια δολάρια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Η άρνηση των ΗΑΕ να πάρει θέση μεταξύ Δύσης και Μόσχας, έδειξε στους Ρώσους ότι τα χρήματά τους είναι ασφαλή εκεί
Σχετικά Άρθρα

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πλημμυρίζουν από αιτήματα για «ρευστοποίηση δισεκατομμυρίων δολαρίων εικονικού νομίσματος», καθώς οι Ρώσοι αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο για την περιουσία τους.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ορισμένοι Ρώσοι χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για να επενδύσουν σε ακίνητα στα ΗΑΕ, ενώ άλλοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν εταιρείες εκεί για να μετατρέψουν τα εικονικά τους χρήματα σε κανονικό νόμισμα και να τα κρύψουν αλλού.
Μια εταιρεία κρυπτογράφησης έλαβε πολλά αιτήματα τις τελευταίες δέκα ημέρες από Ελβετούς brokers που ζητούσαν να ρευστοποιήσουν δισ. δολάρια Bitcoin επειδή οι πελάτες τους φοβούνται ότι η Ελβετία θα παγώσει τα περιουσιακά τους στοιχεία, προσθέτοντας ότι κανένα από τα αιτήματα δεν ήταν για λιγότερο από 2 δισ. δολάρια.
Μία πηγή ανέφερε ότι «ένας ιδιώτης ήρθε μέσω ενός μεσίτη και είπε «θέλουμε να πουλήσουμε 125.000 bitcoin». Και λέω, «τι; Αυτό είναι 6 δισ. δολάρια παιδιά. 
Να σημειωθεί ότι την ώρα που γράγονταν αυτές οι γραμμές το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 38.612 δολάρια.
Το Ντουμπάϊ, το οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο του Κόλπου και ένας αναπτυσσόμενος κόμβος κρυπτονομισμάτων, αποτελεί εδώ και καιρό πόλο έλξης για τους πλούσιους του κόσμου και η άρνηση των ΗΑΕ να πάρει θέση μεταξύ των δυτικών συμμάχων και της Μόσχας, έδειξε στους Ρώσους ότι τα χρήματά τους είναι ασφαλή εκεί.
«Βλέπουμε πολλούς Ρώσους και ακόμη και Λευκορώσους να έρχονται στο Ντουμπάι και να φέρνουν ό,τι μπορούν να φέρουν, ακόμη και σε κρυπτονομίσματα» αναφέρει ένας μεσίτης που έχει μεσολαβήσει σε αγορές ακινήτων μέσω Bitcoin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης