Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Οι Ινδοί «millennials» προτιμούν να επενδύουν σε Bitcoin απ’ ό,τι σε χρυσό και μετοχές

Οι Ινδοί «millennials» προτιμούν να επενδύουν σε Bitcoin απ’ ό,τι σε χρυσό και μετοχές

Η κεντρική τράπεζα της χώρας ανησυχεί πάντως μην χρησιμοποιηθούν τα κρυπτονομίσματα για ξέπλυμα χρήματος και για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας

Το Bitcoin επιλέγουν για να επενδύσουν τα χρήματά τους οι νεαροί επενδυτές στην Ινδία.
Το προφίλ τους: κάτω των 35 ετών με πολλους από αυτούς να προέρχονται από μικρότερες πόλεις και κωμοπόλεις, αναφέρουν στο CNN οι ιδρυτές δύο από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια «κρυπτογραφημένων νομισμάτων» της Ινδίας.
Σύμφωνα με τον Sumit Gupta, διευθύνοντα σύμβουλο και συνιδρυτή του Exchange CoinDCX, πολλοί Ινδοί millennials έχουν ξεκινήσει «το επενδυτικό τους ταξίδι με την κρυπτογράφηση».
Ενώ πριν από 20 χρόνια, οι γονείς τους επέλεγαν να επενδύσουν σε χρυσό, «αυτοί οι νέοι ενδιαφέρονται περισσότερο να έχουν το bitcoin ως μέρος του χαρτοφυλακίου τους», είπε ο Gupta, αναφερόμενος στο γεγονός ότι παραδοσιακά οι Ινδοί επέλεγαν να «παρκάρουν» τα χρήματά τους σε χρυσό ή λογαριασμούς αποταμιεύσεων.
Η αγορά χρυσού για την Ινδία δεν είναι μόνο επένδυση αλλά και πολιτιστική συνήθεια. Η χώρα είναι άλλωστε μία από τις μεγαλύτερες αγορές για το πολύτιμα μέταλλα, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.
Ο χρυσός θεωρείται επίσης «ευοίωνος» από Ινδουιστές και Τζαϊνούς και παίζει ρόλο σε πολλές θρησκευτικές τελετές.
Το CoinDCX με έδρα τη Βομβάη πέτυχε πέρυσι αποτίμηση 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων μετά τη συγκέντρωση χρημάτων από επενδυτές όπως η Coinbase Ventures και η B Capital Group. Η εταιρεία λέει ότι το 70% των 10 εκατομμυρίων χρηστών της είναι μεταξύ 18 και 34 ετών.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την ανταγωνίστρια WazirX λένε μια παρόμοια ιστορία. Το WazirX έχει επίσης πάνω από 10 εκατομμύρια χρήστες και χαρακτήρισε το 2021 μια χρονιά «φαινόμενο» για τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στην Ινδία. Η εταιρεία εξαγοράστηκε από το Binance, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, το 2019.
Πάνω από το 65% των χρηστών του είναι κάτω των 35 ετών, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της εταιρείας, και έχει δει μια αύξηση 700% στον αριθμό των συμμετεχόντων από μικρότερες πόλεις όπως το Guwahati, το Karnal, το Bareilly, σηματοδοτώντας έτσι το αυξανόμενο ενδιαφέρον από αγροτικές και ημιαστικές περιοχές».
Ο Pritish Kumawat, ένας έμπορος κρυπτονομισμάτων από μια μικρή πόλη στη δυτική πολιτεία του Ρατζαστάν, είπε ότι τώρα βρίσκει συζητήσεις για κρυπτονομίσματα σχεδόν σε κάθε κατάστημα τσαγιού στην περιοχή του.
Συχνά, οι πιο αφοσιωμένοι συμμετέχοντες είναι φοιτητές, είπε, προσθέτοντας ότι η τεράστια άνοδος του bitcoin πέρυσι τροφοδότησε τη φρενίτιδα στην Ινδία.
Τον Νοέμβριο, το bitcoin διαπραγματευόταν σε υψηλό ρεκόρ των 68.990 δολαρίων, αλλά έκτοτε έχει πέσει σε περίπου 43.000 δολάρια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης