Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Μπορεί η Ρωσία να αποφύγει τις κυρώσεις μέσω κρυπτονομισμάτων;

Μπορεί η Ρωσία να αποφύγει τις κυρώσεις μέσω κρυπτονομισμάτων;
Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων σε κατάσταση συναγερμού για "ύποπτες" συναλλαγές
Σχετικά Άρθρα
Μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει πληγεί από μια σειρά οικονομικών κυρώσεων με στόχο την αποκοπή της χώρας από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Αυτό οδήγησε σε μια συζήτηση σχετικά με το εάν τα κρυπτονομίσματα, ειδικά το bitcoin, θα μπορούσαν να είναι ένας τρόπος για όσους βρίσκονται σε λίστες κυρώσεων να αποφύγουν τους περιορισμούς.
Αυτό συμβαίνει επειδή το bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα είναι συχνά «αποκεντρωμένα», που σημαίνει ότι δεν εκδίδονται ή ελέγχονται από μια κεντρική οντότητα όπως μια κεντρική τράπεζα. Υπάρχουν όμως πολλές προκλήσεις…

Η λειτουργία του blockchain

Πρώτον, το blockchain, η τεχνολογία που στηρίζει το bitcoin, είναι ένα «δημόσιο βιβλίο» δραστηριότητας. Επομένως, είναι δυνατή η παρακολούθηση των κινήσεων των κεφαλαίων από τον έναν λογαριασμό στον άλλον πολύ εύκολα. Αυτό δεν το καθιστά καλό εργαλείο για την αποφυγή κυρώσεων.
«Η μεγαλύτερη παρανόηση για τα κρυπτονομίσματα παραμένει ότι είναι μη ανιχνεύσιμα και ότι χρησιμοποιείται κυρίως για κακόβουλους σκοπούς, κάτι που δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια», δήλωσε στο CNBC ο Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος εταιρικής ανάπτυξης στο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης Luno.

Ανεπάρκεια ρευστότητας

Επίσης, δεν υπάρχει αρκετή ρευστότητα για τους Ρώσους ολιγάρχες και τις εταιρείες να μετακινήσουν τα χρήματά τους.
«Η ρευστότητα στα κρυπτονομίσματα εξακολουθεί να είναι ένα κλάσμα της παγκόσμιας αγοράς συναλλάγματος και ως εκ τούτου η μεταφορά μεγάλων ποσών χρημάτων με χρήση κρυπτογράφησης είναι δύσκολη», είπε ο Ayyar.
Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων θα είναι επίσης σε κατάσταση συναγερμού.
«Τα χρηματιστήρια που λειτουργούν με ισχυρές διαδικασίες και κώδικες συμπεριφοράς θα είναι αναμφίβολα διπλά προσεκτικά αυτή την περίοδο για κεφάλαια που έχουν ύποπτη προέλευση», δήλωσε στο CNBC ο Charles Hayter, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δεδομένων CryptoCompare.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης