Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ασανσέρ το Bitcoin, ευχή και κατάρα η είσοδος των θεσμικών επενδυτών - Navellier: Θα μπορούσε να φτάσει τα 10.000 δολάρια

Ασανσέρ το Bitcoin, ευχή και κατάρα η είσοδος των θεσμικών επενδυτών - Navellier: Θα μπορούσε να φτάσει τα 10.000 δολάρια
Η τιμή του Bitcoin σημείωσε πτώση 10.000 δολαρίων μέσα σε 60 λεπτά
Σχετικά Άρθρα

Το σοκ του Σαββατοκύριακου στην crypto κοινότητα υποδηλώνει ότι αυτή η κάπως ξεχωριστή αγορά συνδέεται στενά με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, ιδιαίτερα τώρα που οι μεγάλοι θεσμικοί επενδυτές συμμετέχουν περισσότερο.
Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο, πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για κατάρρευση ακόμα και στα 10.000 δολ. ανά νόμισμα, κάνοντας πολλούς να ξανασκεφτούν την τελευταία τάση για καταβολή μισθού σε κρυπτονομίσματα αντί για fiat.
Η τιμή του Bitcoin σημείωσε πτώση 10.000 δολαρίων μέσα σε 60 λεπτά, φτάνοντας μέχρι και τα 42.222 δολάρια ανά νόμισμα (την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές κινούνταν πέριξ της ζώνης των 50.000 δολ.).
Εντέλει, η «κατηφόρα» άγγιξε το -20% μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, στον απόηχο της δημιουργίας ενός κλίματος ιδιαίτερης μεταβλητότητας στη Wall Street, λόγω της αλλαγής νομισματικής πολιτικής εκ μέρους της ομοσπονδιακής τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
«Στοιχήματα άνω των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων χάθηκαν στην πρώτη μαζική εκδήλωση ρευστοποίησης από τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Joshua Lim, επικεφαλής διαπραγμάτευσης παραγώγων στην Genesis Trading, ο οποίος είπε ότι η πίεση πώλησης από επαγγελματίες επενδυτές οδήγησε στην εκκαθάριση θέσεων σε ανταλλακτήρια όπως η Binance.
Στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων, οι traders που έχουν μεγιστοποιήσει τα στοιχήματά τους με μόχλευση συνήθως εξαφανίζονται όταν η τιμή ενός token φτάσει σε ένα συγκεκριμένο όριο (γνωστό ως τιμή ρευστοποίησης).
Ο Lim πρόσθεσε ότι η πτώση «έσπασε» θέσεις άνω των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε παραδοσιακές αγορές μελλοντικής εκπλήρωσης, όπου οι επενδυτές μπορούν να «στοιχηματίσουν» στην τιμή των κρυπτονομισμάτων, μειώνοντας τον αριθμό των εκκρεμών «στοιχημάτων» κατά σχεδόν ένα τέταρτο.
Η τιμή του Bitcoin έχει εκτοξευθεί περισσότερο από 500% τα τελευταία δύο χρόνια, με ορισμένους επενδυτές να παρασύρονται από τη θεωρία ότι οι αποδόσεις θα μπορούσαν να μην συσχετίζονται με άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Όμως, καθώς ολοένα και περισσότερα hedge funds εμπλέκονται στα κρυπτονομίσματα, οι δεσμοί με άλλες αγορές στενεύουν.
Πολλοί επενδυτές ήταν επίσης πρόθυμοι να ρευστοποιήσουν κέρδη πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, γεγονός που συνέβαλε στο sell-off, δήλωσε ο Jan Stromme, ιδρυτής της εταιρείας κρυπτογράφησης Alphaplate.
«Περιμένω αυξανόμενη συσχέτιση μεταξύ του κλίματος κινδύνου στις παραδοσιακές αγορές και στις [ψηφιακές]», πρόσθεσε ο Fauchier.
Η αναζωπύρωση του κορωνοϊού, τα φτωχά στοιχεία στις ΗΠΑ για τις θέσεις εργασίας και τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Jay Powell, o οποίος υπαινίχθηκε μια αύξηση του αναμενομένου αύξηση των επιτοκίων, ώθησαν τους επενδυτές να επανεξετάσουν τις θέσεις τους και εντέλει να τις κλείσουν.
Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές οι τιμές στα κρυπτονομίσματα δεν είχαν ανακάμψει πλήρως… με το Bitcoin να βρίσκεται πέριξ της ζώνης των 48.000 δολαρίων. Και ενώ στην αρχή οι μικροεπενδυτές υποδέχθηκαν με θέρμη τους θεσμικούς, πλέον σχηματίζεται μια άλλη πραγματικότητα.

Louis Navellier: Το Bitcoin πιθανόν να πέσει στα 10.000 δολ.

Σε αυτό το κλίμα, ο γνωστός επενδυτής Louis Navellier πιστεύει ότι η φούσκα που υπάρχει στις αγορές αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισχυρή «διόρθωση», με το Bitcoin να κατρακυλά στα 10.000 δολ.
Ο πρόεδρος και ιδρυτής της Navellier & Associates που εδρεύει στο Reno της Νεβάδα και διαχειρίζεται περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια μιας παρόμοιας διόρθωσης, που συνέβη τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020, η τιμή του Bitcoin μειώθηκε σημαντικά.
«Αυτή τη φορά η κατάσταση μπορεί να είναι ακόμη χειρότερη και το bitcoin να χάσει έως και το 80% της κεφαλαιοποίησής του» με ένα απλό «σπρώξιμο» από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η οποία προσπαθεί να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.
«Θα έλεγα ότι μια πτώση κάτω από τα 46.000 $ (κινητός μέσος όρος 200 ημερών) θα ήταν ένα πτωτικό σήμα.
Για να ολοκληρωθεί το μοτίβο της διπλής κορυφής, το Βitcoin πρέπει να πέσει στα 28.500 δολάρια.
Μια τέτοια πτώση θα φέρει πτώση κάτω από τα 10.000 δολάρια.
Πρόκειται για μείωση της αξίας του Bitcoin κατά 80%, που έχει επανειλημμένως δείξει τέτοια συμπεριφορά».
Πράγματι, το Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά 80% σε πολλές περιπτώσεις.
Την τελευταία φορά που παρατηρήθηκε μια τέτοια πτώση ήταν στα τέλη του 2017.

Μισθός σε Bitcoin;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που ο μισθός σας συρρικνώθηκε περισσότερο από 20%;
Εάν πληρώνεστε σε Bitcoin, η απάντηση ήταν το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου, καθώς το κρυπτονόμισμα υποχώρησε ραγδαία μέσα σε ελάχιστες ώρες.
Αυτή η ταχεία κατάδυση υπογραμμίζει τον κίνδυνο μιας νέας τάσης που διαφημίζεται από πολιτικούς και διασημότητες: να πληρώνεστε σε ψηφιακά νομίσματα.
Καθώς οι μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ ανταγωνίζονται για επενδύσεις στην ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία του blockchain, οι ηγέτες τους προσπαθούν να προωθήσουν πολιτικές οι οποίες ενισχύουν την τάση για πληρωμή μέρους του μισθού των πολιτών σε κρυπτονομίσματα.
Ο δήμαρχος του Μαϊάμι Francis Suarez είπε τον περασμένο μήνα ότι θα έπαιρνε τον επόμενο μισθό του «100% σε Bitcoin» και ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται σχέδιο για να πληρώσει τους περισσότερους από 4.000 υπαλλήλους της πόλης σε κρυπτονομίσματα.
Επίσης, και τα τέλη θα πληρωθούν αναλόγως…
Ο δε δήμαρχος της Νέας Υόρκης Eric Adams λέει ότι διερευνά τρόπους με τους οποίους όλα τα εκατομμύρια των ανθρώπων που εργάζονται στη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ θα μπορούσαν να πληρωθούν απευθείας σε Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.
Ο ίδιος τον περασμένο μήνα είπε τον περασμένο μήνα ότι θα λάμβανε τους τρεις πρώτους μισθούς του σε Bitcoin.
Οι επαγγελματίες αθλητές Russell Okung, Odell Beckham Jr και Aaron Rodgers είπαν όλοι ότι θα πληρωθούν σε κρυπτονομίσματα.
Ο αριθμός των ΑΤΜ Bitcoin στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 577%, σε περίπου 28.500 τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με το Coin ATM Radar.
Σε αυτό το περιβάλλον, η αγορά μπορεί να κατηφορίσει έτι περαιτέρω, ωστόσο το κλίμα είναι τελείως διαφορετικό…
«Μπορεί να μη βρισκόμαστε πολύ μακριά από έναν κόσμο στον οποίο η καταβολή του μισθούν σε κρυπτονομίσματα θα αποτελεί επιλογή για τους εργοδότες», δήλωσε η Cathy Barrera, οικονομολόγος του Prysm Group και διευθύντρια προγράμματος του Wharton Economics of Blockchain and Digital Assets στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια.
«Το αν οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να το δεχθούν είναι ένα εντελώς διαφορετικό ερώτημα» συμπλήρωσε.
Ο Edward Moya, αναλυτής στην Oanda, εκτιμά ότι κάποιος που εσοδεύει 100.000 δολάρια θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να χωρίσει το 20% του μισθού του σε κρυπτονομίσματα και μετοχές, υποθέτοντας ότι το 80% θα προορίζεται για στέγαση, φαγητό, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και έξοδα μεταφοράς.
Σε τελική ανάλυση, ορισμένοι υπάλληλοι πληρώνονται ήδη με ένα συνδυασμό επιλογών μετοχών και μετρητών.
Ωστόσο, δεδομένης της αστάθειας των κρυπτονομισμάτων, οι άνθρωποι που θέλουν να πληρώνονται σε κρυπτονομίσματα θα πρέπει να εξετάσουν λαμβάνουν ως μισθό ένα μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό από την αμοιβή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης