Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η Sharapova απέκτησε μετοχές στην επενδυτική πλατφόρμα Public - Θα μοιράζεται συμβουλές

Η Sharapova απέκτησε μετοχές στην επενδυτική πλατφόρμα Public -  Θα μοιράζεται συμβουλές
«Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους της επένδυσής μου στην Public είναι το απίστευτο στατιστικό ότι το 40% του κοινού στην εφαρμογή είναι γυναίκες, κάτι που σε αυτόν τον χώρο είναι σχεδόν ανήκουστο», είπε η Sharapova

Η πρώην κορυφαία σταρ του τένις Maria Sharapova επιδιώκει να κάνει μια νέα καριέρα στον κόσμο των χρηματοοικονομικών αποκτώντας μετοχικό μερίδιο στην Public.com, μια εταιρεία που επιτρέπει την αγορά και πώληση μετοχών και κρυπτονομισμάτων στο διαδίκτυο.
Η Sharapova ωστόσο δεν αποκάλυψε το μέγεθος του μεριδίου που απέκτησε.
«Από πολύ μικρό κορίτσι, ως έφηβη, έβγαλα τα πρώτα μου χρήματα κερδίζοντας το Wimbledon και για να είμαι ειλικρινής, ο χώρος των οικονομικών επενδύσεων είναι πολύ φοβιστικός», είπε η πρώην άσος του τένις στο CNBC. «Εκτιμώ το γεγονός ότι η πλατφόρμα της Public είναι πιο φιλική προς τον χρήστη και προσφέρει έναν απλοποιημένο τρόπο για να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας ώστε να κάνετε τις επενδύσεις λιγότερο φοβιστικές».
Η Sharapova ξέρει κάποια πράγματα για να βγάζει χρήματα.
Για 11 συνεχόμενα χρόνια κατείχε τον τίτλο της πιο ακριβοπληρωμένης αθλήτριας, σύμφωνα με το Forbes.
Όπως εξήγησε, εκτός από το οικονομικό της μερίδιο στην Public, θα φιλοξενεί εκδηλώσεις, θα μοιράζεται συμβουλές και θα λειτουργεί ως σύμβουλος για φοιτητές-αθλητές του NCAA στην πλατφόρμα.
Η Public ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 από τον Jannick Malling, ο οποίος τώρα υπηρετεί ως συνδιευθύνων σύμβουλος. Σήμερα, η πλατφόρμα, που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν χαρτοφυλάκια και να επενδύουν σε μετοχές και κρυπτονομίσματα, έχει περισσότερους από 1 εκατομμύριο χρήστες, το 90% των οποίων είναι πρωτοεμφανιζόμενοι επενδυτές. Η εταιρεία δηλώνει ότι η βάση χρηστών της αυξήθηκε 13 φορές το 2020.
Η Public έχει συγκεντρώσει 310 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση, με επενδύσεις από την Accel, την Greycroft και τη Lake Star.
Στους επώνυμους επενδυτές περιλαμβάνοται ονόματα όπως ο ηθοποιός Will Smith, ο παίκτη του NFL JJ Watt, ο μεγιστάνα των media Shari Redstone, ο επιχειρηματίας Dick Parsons και ο θρύλο του skateboarding Tony Hawk.
«Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους της επένδυσής μου στην Public είναι το απίστευτο στατιστικό ότι το 40% του κοινού στην εφαρμογή είναι γυναίκες, κάτι που σε αυτόν τον χώρο είναι σχεδόν ανήκουστο», είπε η Sharapova.
Εκτός από την προσέλκυση γυναικών, το 45% των χρηστών της Public είναι μαύροι ή έγχρωμοι.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης