Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Βουτιά 8% στο bitcoin και στο ether - Αναζητούν τον... λόγο οι αναλυτές

Βουτιά 8% στο bitcoin και στο ether - Αναζητούν τον... λόγο οι αναλυτές

Η υποχώρηση στις τιμές των κρυπτονομισμάτων έρχεται καθώς πολλά από αυτά έφτασαν σε υψηλά όλων των εποχών τον Νοέμβριο

Σχετικά Άρθρα
Σε απότομη υπαναχώρηση έχουν υποχρεωθεί τα κρυπτονομίσματα σήμερα, με το Bitcoin και το Ether να χάνουν σχεδόν το 8% της αξίας τους έκαστος.

Το Bitcoin έπεσε στα 60.000 δολάρια, ανακτώντας λίγο αργότερα τα επίπεδα των 60.600 δολάρια, ενώ το Ether βρίσκεται στα 4.310 δολάρια.

Αναζητούν τον... λόγο οι αναλυτές

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, η ώθηση πίσω από την κίνηση αυτή των κρυπτονομισμάτων δεν ήταν σαφής.
Ο κρατικός μηχανισμός της Κίνας, η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC), δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα ότι θα συνεχίσει να στοχεύει στη μείωση της εξόρυξης των νομισμάτων στη χώρα.
Νωρίτερα αυτό το έτος, η Κίνα κατέστειλε την εξόρυξη bitcoin οδηγώντας σε μια έξοδο εξορυκτών.
Η εξόρυξη είναι η ενεργοβόρα διαδικασία που δημιουργεί νέα νομίσματα αλλά και διατηρεί ένα αρχείο καταγραφής όλων των συναλλαγών των υπαρχόντων ψηφιακών μάρκων.
Και λόγω αυτής της περίπλοκης διαδικασίας, το Πεκίνο ανησυχεί για την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιείται από την εξόρυξη.

Κάτω από τα ρεκόρ

Η υποχώρηση στις τιμές των κρυπτονομισμάτων έρχεται επίσης καθώς πολλά από αυτά έφτασαν σε υψηλά όλων των εποχών τον Νοέμβριο.
Το Bitcoin έφτασε στο υψηλό των 68.990,90 δολαρίων στις 10 Νοεμβρίου με το Ether να ακολουθεί στις 11 Νοεμβρίου.
«Πιστεύω ότι βλέπουμε μια υγιή υποχώρηση μετά από ένα ράλι 7 εβδομάδων από τα 40 χιλ. στα 69 χιλ., κάτι που είναι φυσιολογικό σε μια ανοδική τάση», δήλωσε στο CNBC ο Vijay Ayyar, επικεφαλής της Asia Pacific στο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Luno.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης