Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Decentrader: Στις 90.000 δολ. το Bitcoin τις επόμενες εβδομάδες - Raoul Pal: Το μονοπάτι του πόνου αρχίζει τον Δεκέμβριο

Decentrader: Στις 90.000 δολ. το Bitcoin τις επόμενες εβδομάδες - Raoul Pal: Το μονοπάτι του πόνου αρχίζει τον Δεκέμβριο
«Επιμένουμε να είμαστε bullish και συνεχίζουμε να αναμένουμε ένα ράλι στα 85.000 δολ. με 90.000 δολ. τις επόμενες εβδομάδες» αναφέρει η Decentrader
Σχετικά Άρθρα

Αν μη τι άλλο, η επικείμενη έγκριση νέων ETF με υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο το Bitcoin αλλά η αναβάθμιση Taproot έχουν τραβήξει τα βλέμματα των crypto investors.
Σε αυτό το πλαίσιο, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα να «πιάσει» τα 90.0000 δολάρια ανά νόμισμα τις επόμενες εβδομάδες.
Σε αυτή την εκτίμηση συνηγορούν και οι αναλυτές της πλατφόρμας συναλλαγών Decentrader, παρά την απώλεια 4.000 δολαρίων από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου.
Σε κάθε περίπτωση, οι συνθήκες, βραχυπρόθεσμα, δείχνουν να «τιμωρούν» τους long traders που χρησιμοποιούν μόχλευση, παρότι τα επιτόκια παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.
«Επιμένουμε να είμαστε bullish και συνεχίζουμε να αναμένουμε ένα ράλι στα 85.000 δολ. με 90.000 δολ. τις επόμενες εβδομάδες».
Ένα συνοδευτικό γράφημα έδειξε τον στόχο καθώς και τα κοντινά επίπεδα υποστήριξης, με το πλησιέστερο να επικεντρώνεται σε μια περιοχή περίπου 59.000 δολ.
«Όταν συγκρίνουμε αυτόν τον κύκλο με προηγούμενους κύκλους, μπορούμε να δούμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε βιώσει μια τελική παραβολική πορεία», συνέχισε η Decentrader.
Αν και το τρέχον bull run δεν είναι ακριβώς πανομοιότυπο με αυτά του 2013 και του 2017, το Bitcoin εξακολουθεί να βρίσκεται στη διαδικασία για μια «παραβολική πορεία».
Όταν επεξεργαζόμαστε κύκλους, μπορούμε να δούμε πως ο τρέχων κύκλος δεν μοιάζει άμεσα με κανέναν από τους προηγούμενους.
Στην πραγματικότητα είναι ένας συνδυασμός των δύο.
«Καθώς προσπαθούμε να ξεφύγουμε από το προηγούμενο ιστορικό υψηλό, δημιουργείται η προοπτική μιας πιθανής παραβολικής επανάληψης, όπως είδαμε στα τελευταία στάδια των προηγούμενων bull runs» καταλήγει η Decentrader.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές η τιμή του Bitcoin ήταν στα 63.000 δολ.

Η αναβάθμιση Taproot «συναντά» την έγκριση και άλλων ETF

Οι επόμενες μέρες μπορεί να αποβούν καθοριστικές.
Η ερχόμενη Κυριακή δεν μας επιφυλάσσει μόνο την απόφαση σχετικά με το αν θα επιτραπεί το πρώτο ETF με υποκείμενο στοιχείο τη spot τιμή του Bitcoin, αλλά και το «κλείδωμα» του soft fork Taproot του πρώτου τη τάξει σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομίσματος.
Ωστόσο, εν προκειμένω πρέπει να επισημανθεί πως, παρότι οι βραχυπρόθεσμες συνέπειες από τη μη έγκριση του ETF μπορεί να βλάψουν την τιμή του Bitcoin, το 2017 απέδειξε ότι οι σημαντικές αναβαθμίσεις πρωτοκόλλου έχουν «εξαγνιστικό» αποτέλεσμα.
Το Segregated Witness (SegWit) κυκλοφόρησε τέσσερις μήνες πριν από τα υψηλά του κύκλου των 20.000 δολ. εκείνου του έτους και η Taproot αποτελεί τη μεγαλύτερη αναβάθμιση έκτοτε.
«Την τελευταία φορά που το Bitcoin είχε μια τόσο σημαντική αναβάθμιση ήταν τον Αύγουστο του 2017.
Εκείνη την εποχή η τιμή του Bitcoin ήταν στα 4.000 δολ., στη συνέχεια συνέχισε να ανεβαίνει, μέχρι που έφτασε στα 20.000 δολ.», σχολίασε η Decentrader.
«Θα δούμε παρόμοια συσσώρευση αυτήν τη φορά;
Δεδομένων του πόσο ανοδικοί φαίνονται πολλοί μακροοικονομικοί δείκτες αυτή τη στιγμή και της βιασύνης των νέων χρημάτων που εισέρχονται στα κρυπτονομίσματα, αυτό είναι σίγουρα δυνατό» κατέληξε ο αναλυτής.

Raoul Pal: Να περιμένετε το «μονοπάτι του πόνου» τον Δεκέμβριο

Ωστόσο, ο πρώην hedge fund manager της Goldman Sachs και ιδρυτής της Real Vision, Raoul Pal, πιστεύει ότι οι ειδικοί κάνουν λάθος και ότι ο κύκλος της αγοράς κρυπτονομισμάτων δεν θα τελειώσει φέτος. Αλλά τα πράγματα μπορεί να γίνουν λίγο δύσκολα στην πορεία.
Σε μια συνέντευξη της Real Vision την Τετάρτη, ο Pal προέβλεψε ότι το τρέχον bull run δεν θα τελειώσει τον Δεκέμβριο, όπως έκανε το 2015 και το 2017, και αντίθετα θα επεκταθεί σε κάποιο χρονικό διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου.
Σύμφωνα με τον Pal, το Bitcoin και το Ether πιθανώς να καταρρεύσουν δύο φορές τους επόμενους έξι μήνες.
«Η εικασία μου είναι ότι πιθανότατα έχουμε ένα sell off τον Δεκέμβριο».
Την ίδια στιγμή, o γνωστός επενδυτής είπε ότι το επερχόμενο λανσάρισμα του Ethereum 2.0 και η πιθανή κυκλοφορία ενός ETF με υποκείμενο στοιχείο το Ether το πρώτο εξάμηνο του 2022 μπορεί να είναι καταλύτες για ένα τεράστιο ράλι.
«Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τείνουν να λαμβάνουν αποφάσεις κατανομής περιουσιακών στοιχείων ανά τρίμηνο και εικάζω ότι το τρίμηνο Ιανουάριος - Μάρτιος 2022 θα δούμε μια τεράστια εισροή κεφαλαίων».
«Όλοι κάνουν staking τα Εther τους.
Aυτό δημιουργεί μια απίστευτη ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης, όπου υπάρχει μόνο το 11% της συνολικής διαθέσιμης προσφοράς είναι διαπραγματεύσιμο.
Όλα τα άλλα νομίσματα είναι κλειδωμένα για staking», είπε, προσθέτοντας: «Τα παραπάνω σημαίνουν ότι είναι πιθανό να δούμε έναν εκτεταμένο κύκλο. Νομίζω ότι θα εκτείνεται μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, και αυτό θα ήταν μια νέα φάση».
Το Bitcoin δημιουργήθηκε το 2008 και, μέχρι στιγμής, έχει κινηθεί σε κύκλους αγοράς περίπου τεσσάρων ετών σε ό,τι αφορά το halving, δηλαδή όταν η ανταμοιβή του μπλοκ εξόρυξης μειώνεται στο μισό, περιορίζοντας την προσφορά σε Bitcoin.
To halving σημειώθηκε το 2012 και το 2016, με το τελευταίο να καταγράφεται τον Μάιο του 2020.
Ενώ το Bitcoin έχει αυξηθεί 7,3 φορές από τότε, ένας μεγάλος αριθμός αναλυτών πιστεύει ότι με την επικρατούσα κατάσταση οι κύκλοι θα σταματήσουν να είναι κυρίαρχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης