Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ινδονησία – «Παράνομα» τα κρυπτονομίσματα για τους μουσουλμάνους

Ινδονησία – «Παράνομα» τα κρυπτονομίσματα για τους μουσουλμάνους
Αν και η κεντρική τράπεζα της χώρας δήλωσε ότι τα crypto «δεν είναι νόμιμο μέσο πληρωμής» τον Ιανουάριο του 2018, η διαπραγμάτευση έχει επιτραπεί

Οι μουσουλμάνοι απαγορεύεται να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα, ανακοίνωσε το σκληροπυρηνικό Συμβούλιο Θρησκευτικών Ηγετών της Ινδονησίας (MUI), σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Το MUI ανακοίνωσε ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων δεν συμβαδίζει με τη Σαρία, κι εως εκ τούτου είναι απαγορευμένη λόγω των στοιχείων της αβεβαιότητας και του στοιχηματισμού.
Ο Asrorun Niam Soleh, επικεφαλής θρησκευτικών διαταγμάτων, πρόσθεσε πάντως, ότι ένα ψηφιακό νόμισμα θα μπορούσε να διαπραγματευτεί ως εμπόρευμα εάν συμμορφώνεται με το νόμο της Σαρία και αποδεικνύει σαφές όφελος.
Η Ινδονησία έχει έναν από τους μεγαλύτερους μουσουλμανικούς πληθυσμούς στον κόσμο με περίπου 237 εκατομμύρια, περίπου το 12,7% του συνόλου του κόσμου.
Αναφέρθηκε νωρίτερα αυτό το έτος ότι η Ινδονησία σχεδίαζε να φορολογήσει τα κέρδη από τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων για να ενισχύσει τα έσοδα εν μέσω της πανδημίας COVID-19.
Αν και η κεντρική τράπεζα της χώρας δήλωσε ότι τα crypto «δεν είναι νόμιμο μέσο πληρωμής» τον Ιανουάριο του 2018, η διαπραγμάτευση έχει επιτραπεί.
Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή διαπραγμάτευσης συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης εμπορευμάτων της Ινδονησίας Bappebti, υπήρχαν περίπου 4,5 εκατομμύρια επενδυτές crypto στη χώρα από τον Μάιο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης