Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το δρόμο που χάραξε το Ελ Σαλβαδόρ εξετάζει η Ζιμπάμπουε - Σκέφτεται το bitcoin ως νόμιμο μέσο πληρωμών

Το δρόμο που χάραξε το Ελ Σαλβαδόρ εξετάζει η Ζιμπάμπουε - Σκέφτεται το bitcoin ως νόμιμο μέσο πληρωμών
Η κυβέρνηση της χώρας διαβουλεύεται ενεργά με τον ιδιωτικό τομέα σχετικά με τα πλεονεκτήματα του Bitcoin και της κρυπτογράφησης
Η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει το Bitcoin ως νόμιμη υπηρεσία πληρωμών, σύμφωνα με τοπικό ειδησεογραφικό μέσο.
Η κυβέρνηση της χώρας διαβουλεύεται ενεργά με τον ιδιωτικό τομέα σχετικά με τα πλεονεκτήματα του Bitcoin και της κρυπτογράφησης.
Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης της Εταιρείας Υπολογιστών της Ζιμπάμπουε, ο Μόνιμος Γραμματέας και Επικεφαλής της Μονάδας Τεχνολογίας ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στο Γραφείο του Προέδρου Charles Wekwete ανακοίνωσε ότι οι διαβουλεύσεις για το Bitcoin και τα crypto με τον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.
Η κυβέρνηση της Ζιμπάμπουε φέρεται να είναι «δύσπιστη» ότι το Bitcoin μπορεί να ευνοήσει την εκροή κεφαλαίων, αν και σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, η Ζιμπάμπουε έλαβε το 7,2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της σε εμβάσματα το 2020.
Αν και αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από το 24% του ΑΕΠ του Ελ Σαλβαδόρ σε εμβάσματα το 2020, εάν η Ζιμπάμπουε αποδεχόταν το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα, το έθνος θα απολάμβανε λειτουργικά εμβάσματα χωρίς προμήθειες και συγκριτικά χαμηλό τέλος.

Παραμένουν οι προβληματισμοί

Μέλη της Εταιρείας Υπολογιστών της Ζιμπάμπουε ρώτησαν τι έκανε η κυβέρνηση για να υιοθετήσει το Bitcoin υπό το φως της υιοθέτησης του Ελ Σαλβαδόρ και της μαζικής παγκόσμιας αύξησης της υιοθέτησης.
Ο Wekwete απάντησε ότι δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο για πολλές κυβερνήσεις στον κόσμο σχετικά με την πολιτική τους για το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα.
Ο Wekwete δήλωσε, "οι κυβερνήσεις εξακολουθούν να προσπαθούν να κατανοήσουν και να δημιουργήσουν σωστές πολιτικές για το πώς να το αντιμετωπίσουν.
Στην περίπτωσή μας, αρχικά προσπαθούσαμε να κατανοήσουμε τις επιπτώσεις τους, επειδή αποτελούν θεμελιώδη απόκλιση από προηγουμένως γνωστά χρηματοπιστωτικά μέσα."

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης