Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

KuCoin: Γιατί οι traders πρέπει να λάβουν long θέση στο κρυπτονόμισμα Shiba Inu

tags :
KuCoin: Γιατί οι traders πρέπει να λάβουν long θέση στο κρυπτονόμισμα Shiba Inu
Tο Shiba Inu σημείωσε κέρδη άνω του 380% τις τελευταίες 30 ημέρες
Σχετικά Άρθρα

Τους λόγους για τους οποίους οι traders πρέπει να λάβουν long θέση στο κρυπτονόμισμα Shiba Inu εξηγεί ο CEO της KuCoin, Johnny Lyu.
Ειδικότερα, ο όγκος συναλλαγών του Shiba Inu (SHIB) στο ανταλλακτήριο της KuCoin, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, ξεπέρασε αυτόν του Bitcoin για τουλάχιστον τρεις συνεχόμενες ημέρες
Στις 28 Οκτωβρίου, ο όγκος του SHIB ήταν σχεδόν τριπλάσιος από αυτόν του bitcoin.
Tο Shiba Inu σημείωσε κέρδη άνω του 380% τις τελευταίες 30 ημέρες, καταγράφοντας άνοδο πάνω από 76.000.000% τους τελευταίους 12 μήνες. 
«Βλέποντας την άνοδο του bitcoin, ορισμένοι νεότεροι
επενδυτές χωρίς πολλά χρήματα θέλησαν να επωφεληθούν από άλλα κρυπτονομίσματα», είπε ο Lyu, προσθέοντας: «Αλλά χρειάζονται πάνω από 60.000 δολ για να αγοράσει κανείς ένα bitcoin.
Έτσι, πολλοί στρέφονται στο Dogecoin και στο SHIB, που μπορεί κανείς να αγοράσει τόνους με μόλις 100 δολ.
Σημειώνεται πως ένα bitcoin μπορεί να χωριστεί σε 100 εκατομμύρια satoshi, τη μικρότερη μονάδα του.
Οι μικροεπενδυτές είναι πολύ παθιασμένοι με τέτοια token και είναι αποφασισμένοι να ωθήσουν τις τιμές προς υψηλότερα επίπεδα», είπε ο Lyu. 
Στο Change.org, μια αίτηση για συμπερίληψη του SHIB στη Robinhood έχει λάβει περισσότερες από 490.000 υπογραφές.
Παρά τις απώλεια (περίπου 30%) του SHIB τις τελευταίες επτά ημέρες, ο Lyu είπε ότι θα κρατούσε το ψηφιακό νόμισμα μακροπρόθεσμα, μαζί με το bitcoin και το dogecoin.
Το Bitcoin μπορεί να θεωρηθεί αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού, ενώ τα άλλα κρυπτονομίσματα αντιπροσωπεύουν τη δύναμη της κοινότητας, σύμφωνα με τον Lyu.

Απάτη εκατομμυρίων με το κρυπτονόμισμα του Squid Game

Στο μεταξύ, σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στην κοινότητα των crypto investors λόγω ενός ψηφιακού asset του οποίου οι δημιουργοί εμπνεύστηκαν το όνομα από την ομώνυμη και ιδιαίτερα επιτυχημένη σειρά του Netflix διαφημίζοντάς το ως ένα «play-to-earn cryptocurrency».
Ο λόγος για το token Squid Game (SQUID) που από τις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσής του σημείωσε άνοδο 45.000%, ωστόσο όσοι traders τοποθετήθηκαν σε αυτό και επιχείρησαν κατόπιν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους δεν τα κατάφεραν… αφού για κάποιο μυστήριο λόγο διαπιστώθηκε αδυναμία μεταπώλησης.
«Έχουμε λάβει πολλές αναφορές ότι χρήστες δεν μπόρεσαν να πουλήσουν το token στο Pancake Swap. Π
αρακαλούμε να είστε προσεκτικοί» σημείωσε ο ιστότοπος παρακολούθησης κρυπτονομισμάτων CoinMarketCap σε μια προειδοποίηση σχετικά με το SQUID.
Έτσι, εν μέσω της εντυπωσιακής ανάπτυξης του SQUID, σε συνδυασμό με αναφορές σχετικά με την αδυναμία πώλησής του, άρχισαν να πληθαίνουν οι φωνές που έκαναν λόγο για σχέδιο εξαπάτησης.
Ο γνωστός αναλυτής του Twitter Crypto Tyrion παρατήρησε ότι οι δημιουργοί του token του Squid Game δεν υπάρχουν στο LinkedIn.
Τόνισε επίσης ότι έχουν μπλοκάρει τα σχόλια στο Twitter.
Κατόπιν, ορισμένοι επεσήμαναν προφανή ζητήματα στις White Pages του κρυπτονομίσματος, όπως κακή γραμματική, ορθογραφικά λάθη και ισχυρισμούς που είναι «αδύνατο να επαληθευτούν».
Σύμφωνα με τη δημοφιλή πηγή ελέγχου απάτης Scamadviser, ο ιστότοπος του token Squid Game είναι ύποπτος, με «βαθμολογία εμπιστοσύνης» 45 στα 100.
«Η ρευστότητα του token θα είναι κλειδωμένη για τρία χρόνια στο DxSale, γεγονός που αποτρέπει τυχόν αφανείς και άμεσες αλλαγές στη δεξαμενή SQUID. Η ημερομηνία ξεκλειδώματος είναι η 20η Οκτωβρίου 2024» αναφέρεται στα white pages.
Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων αποκαλούν αυτό το είδος απάτης αποκαλείται συνήθως «rug pull» (σε μια πολύ ελεύθερη μετάφραση «τράβηγμα του χαλιού» κάτω από τα πόδια των επενδυτών).
Αυτό συμβαίνει όταν ο προωθητής ενός κρυπτονομίσματος προσελκύει αγοραστές, σταματά τη δραστηριότητα συναλλαγών και αποζημιώνεται με τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τις πωλήσεις.
Σύμφωνα με τον τεχνολογικό ιστότοπο Gizmodo, οι δημιουργοί του «Squid» κατάφεραν να κερδίσουν 2,48 εκατομμύρια ευρώ.

Τι είναι το κρυπτονόμισμα «Play-to-earn»

Το κρυπτονόμισμα «Play-to-earn» είναι το μέρος όπου οι άνθρωποι αγοράζουν tokens για χρήση σε διαδικτυακά παιχνίδια και μπορούν να κερδίσουν περισσότερες tokens τα οποία μπορούν αργότερα να ανταλλάσσουν με άλλα κρυπτονομίσματα ή fiat νομίσματα.
Την περασμένη Τρίτη, το Squid τύγχανε διαπραγμάτευσης μόλις στο 1 σεντ. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα η τιμή του είχε εκτιναχθεί σε πάνω από 2.856 δολάρια.
Ωστόσο, η αξία του έχει πλέον πέσει κατά 99,99%, ανέφερε ο ιστότοπος δεδομένων για κρυπτονομίσματα CoinMarketCap. «Είναι ένα από τα πολλά σχήματα με τα οποία προσελκύονται και εκμεταλλεύονται αφελείς μικροεπενδυτές από κακόβουλους υποστηρικτές κρυπτονομισμάτων», δήλωσε στο BBC ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Cornell, Eswar Prasad.
Ο καθηγητής Prasad είπε ότι οι αγοραστές πρέπει να γνωρίζουν όταν αγοράζουν κρυπτονομίσματα, καθώς δεν υπάρχει σχεδόν καμία ρυθμιστική εποπτεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης