Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Βitcoin: Παροδικές πιέσεις λόγω λήξης options 1,6 δισ. δολ. - PwC: Επιστρέφουν επενδυτές Γολιάθ

Βitcoin: Παροδικές πιέσεις λόγω λήξης options 1,6 δισ. δολ. - PwC: Επιστρέφουν επενδυτές Γολιάθ
Ισχυρές πιέσεις δέχεται το Bitcoin λόγω… Deribit
Σχετικά Άρθρα

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το Bitcoin την Παρασκευή 30 Ιουλίου, καθώς στο ανταλλακτήριο Deribit ύψους λήγουν options1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρξε μια εύλογη καθοδική κίνηση για το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, από τα 39. 800 δολάρια, στα 38.000 δολάρια, μέχρι την ώρα που τα έληγαν τα options.
Ο αριθμός των συμβολαίων που έληγαν ανέρχεται στις 41.000, εκ των οποίων οι 22.000 είναι call options, ενώ τα υπόλοιπα είναι put options, όπως αναφέρει και η Deribit.
Σημειώνεται πως, παρότι η ακριβής φύση των ροών που σχετίζονται με τη λήξη δεν είναι ακόμη γνωστή, οι τιμές συχνά γίνονται πιο ασταθείς μετά τη λήξη.
Σε κάθε περίπτωση, οι πωλητές, συνήθως θεσμικοί, προσπαθούν να ωθήσουν τις τιμές κοντά στο μέγιστο σημείο «πόνου», για να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειές τους.
1ασ_1.JPG
Αλλάζει η τάση

Πάντως, από ό,τι φαίνεται, η τάση αλλάζει.
Ο διακεκριμένος οικονομολόγος Mohamed El Erian, σε παρέμβασή του στους Financial Times, ζήτησε από τις κυβερνήσεις της Δύσης να αγκαλιάσουν την επανάσταση των κρυπτονομισμάτων και να σταματήσουν να θέτουν ρυθμιστικά εμπόδια
Αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια θα έχει βαθιές επιπτώσεις στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τη νομισματική πολιτική, στις επενδύσεις, τις πλατφόρμες πληρωμών και τη διαμόρφωση των παγκόσμιων αποθεματικών νομισμάτων, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz.
Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Luis De Guidos, παρά την αρνητική προδιάθεσή του, έκανε λόγο, στη Handelsblatt, για περιουσιακά στοιχεία και store value – ειδικά για το Bitcoin.
«Πρώτα απ 'όλα, θα τα ονόμαζα crypto-περιουσιακά στοιχεία, όχι κρυπτονομίσματα.
Μέχρι στιγμής, δεν διαπιστώνουμε ότι απειλούν τη σταθερότητα του συστήματος, αλλά αυτό φυσικά μπορεί να αλλάξει στο μέλλον.
Πρέπει να συνεχίσουμε να υπενθυμίζουμε στους ανθρώπους ότι πρόκειται για πολύ κερδοσκοπικές επενδύσεις των οποίων οι αποτιμήσεις βασίζονται σε εξαιρετικά αδύναμες θεμελιώδεις αρχές» ανέφερε ο κ. De Guidos, καταλήγοντας:
«Στους ανθρώπους θα δοθούν νέες ευκαιρίες πρόσβασης στον ψηφιακό κόσμο».
Γενικότερα, οι πρώην επιφυλακτικοί επενδυτές σε όλο τον κόσμο επανεξετάζουν τη στάση τους.
Αυτή η αλλαγή στάσης οδήγησε σε υψηλότερη αποτίμηση των επιχειρήσεων κρυπτογράφησης στην αγορά λόγω της αυξημένης χρηματοδότησης από επενδυτές Γολιάθ.
Επικαλούμενος αυτήν την τάση, ο επικεφαλής κρυπτονομισμάτων PricewaterhouseCoopers Henri Arslanian ισχυρίστηκε ότι μεγαλύτεροι «παίκτες» ετοιμάζουν μεγάλη είσοδο στην crypto αγορά, υποσκελίζοντας μικρότερες εταιρείες και των family offices.
Σύμφωνα με τον Arslanian, αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση τιμών και βραχυπρόθεσμα σε διπλασιασμό του όγκου συναλλαγών.

Mastercard: Πρέπει να βρισκόμαστε στην αγορά κρυπτονομισμάτων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mastercard Michael Miebach συζήτησε τις πρόσφατες εξελίξεις στα κρυπτονομίσματα και τα CBDC.
«Αυτό που πιστεύουμε ότι κάνουμε είναι να φέρουμε μια προοπτική στην αγορά ως πάροχος πληρωμών πολλαπλών διαδρομών.
Πρέπει να είμαστε σε αυτόν τον χώρο γιατί οι άνθρωποι αναζητούν απαντήσεις».
Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο η Mastercard αποκάλυψε τα σχέδιά της για την υποστήριξη των κρυπτονομισμάτων το 2021, ανοίγοντας τον δρόμο για σχεδόν ένα δισεκατομμύριο χρήστες να ξοδέψουν κρυπτονομίσματα σε πάνω από 30 εκατομμύρια υποστηριζόμενους εμπόρους παγκοσμίως.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα συμμετοχής startup ως μέρος του Mastercard Start Path - ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης που στοχεύει στην υποστήριξη των fintech εταιρειών που εργάζονται με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, κρυπτονομίσματα και τεχνολογία blockchain.
Επίσης, η εταιρεία έχει δημιουργήσει ένα εικονικό περιβάλλον για να βοηθήσει τις κεντρικές τράπεζες να προσομοιώσουν την έκδοση, τη διανομή και τις συναλλαγές CBDC μεταξύ πολλών μερών.
Παρόμοιες κινήσεις κάνει και η Visa.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης