Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Κατά του Ελ Σαλβαδόρ ΔΝΤ και BIS για το Bitcoin - Μιλούν για πείραμα με τεράστιες νομικές συνέπειες

Κατά του Ελ Σαλβαδόρ ΔΝΤ και BIS για το Bitcoin - Μιλούν για πείραμα με τεράστιες νομικές συνέπειες
Η υιοθέτηση του bitcoin εγείρει μια σειρά από μακροοικονομικά, χρηματοοικονομικά και νομικά ζητήματα τα οποία απαιτούν προσεκτική ανάλυση, αναφέρει το ΔΝΤ
Σχετικά Άρθρα
Η απόφαση της κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ να καταστήσει νόμιμο νόμισμα της χώρας το bitcoin, έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στις τάξεις των νομισματικών και όχι μόνο αρχών του κόσμου.
Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα που υιοθετεί ένα κρυπτονόμισμα, με τον B. Coeure της Διεθνούς Τράπεζας Δικανονισμών (BIS) να μιλά για ένα ενδιαφέρον πείραμα, που όμως θα πρέπει να ανοίξει το δρόμο για τη ρύθμιση της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Επιφυλάξεις ΔΝΤ

To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εξέφρασε μια σειρά από οικονομικές και νομικές επιφυλάξεις όσον αφορά την κίνηση η του Ελ Σαλβαδόρ να καταστήσει το bitcoin ένα παράλληλο νόμιμο νόμισμα.
Το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθέτηση το bitcoin ως νόμιμο νόμισμα, με τον πρόεδρο της χώρας Nayib Bukele να υποστηρίζει ότι μπορεί να βοηθήσει τους Σαλβαδοριανούς που ζουν στο εξωτερικό να στείλουν εμβάσματα.
«Η υιοθέτηση του bitcoin εγείρει μια σειρά από μακροοικονομικά, χρηματοοικονομικά και νομικά ζητήματα τα οποία απαιτούν προσεκτική ανάλυση» τόνισε ο Gerry Rice, εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ.
«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις από κοντά και θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις με τις αρχές» πρόσθεσε.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Gerry Rice σημείωσε ότι το Ταμείο θα συναντηθεί αργότερα με τον πρόεδρο της χώρας για να συζητήσουν τον νόμο για το bitcoin.
Το Ελ Σαλβαδόρ βρίσκεται σε συζητήσεις με το ΔΝΤ για την εισαγωγή σε πρόγραμμα χρηματοδότησης 1 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης