Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Τι αναζητά ο Buffett στα κρυπτονομίσματα; - Η έμμεση έκθεση στο bitcoin και η περίπτωση Nubank

Τι αναζητά ο Buffett στα κρυπτονομίσματα; - Η έμμεση έκθεση στο bitcoin και η περίπτωση Nubank

Η Berkshire Hathaway έχει επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια στη μητρική εταιρεία της Nubank, μια ψηφιακή τράπεζα φιλική προς το bitcoin

Η Berkshire Hathaway, η εταιρεία του Warren Buffett, έχει επενδύσει 500 εκατ. δολάρια σε μια ψηφιακή τράπεζα που υποστηρίζει το bitcoin, την Nubank.

Η Nubank έχει αναφέρει ότι θα προσφέρει τη δυνατότητα επενδύσεων σε bitcoin μετά την εξαγορά της χρηματιστηριακής εταιρείας Easynvest, η οποία προσφέρει τη διαπραγμάτευση του πρώτου ETF bitcoin της Βραζιλίας.

Η Berkshire Hathaway επενδύει σε ψηφιακή τράπεζα

Η Berkshire Hathaway έχει επενδύσει 500 εκατομμύρια δολάρια στη μητρική εταιρεία της Nubank, μια ψηφιακή τράπεζα φιλική προς το bitcoin με έδρα τη Βραζιλία.
Από το 2013, όταν και ιδρύθηκε, η Nubank έχει 40 εκατομμύρια πελάτες, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη ψηφιακή τράπεζα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των πελατών.
Με τις νέες επενδύσεις, η Nubank έχει γίνει «η πιο πολύτιμη ψηφιακή τράπεζα στον κόσμο και ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Λατινική Αμερική», αναφέρει η ανακοίνωση.
Το Reuters σημείωσε ότι οι νέες επενδύσεις δίνουν στη Nubank αποτίμηση 30 δισ. δολαρίων, η οποία είναι ελαφρώς μικρότερη από την Banco Santander Brasil, τη Βραζιλία.

Η περίπτωση Nubank

Η Nubank έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θα προσφέρει επενδύσεις bitcoin σε πελάτες μετά την εξαγορά της Easynvest, μιας χρηματιστηριακής εταιρείας που προσφέρει ένα bitcoin ETF.
Το bitcoin ETF που προσφέρει η Easynvest είναι το QBTC11 από την QR Asset Management.
Ήταν το πρώτο bitcoin ETF που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Βραζιλίας (CVM).
Στόχος της Nubank είναι να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για να χρηματοδοτήσει τη διεθνή επέκτασή της στο Μεξικό και την Κολομβία, να ξεκινήσει νέα προϊόντα και υπηρεσίες και να προσλάβει περισσότερους υπαλλήλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης