Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Sanner (ΥΠΟΙΚ Νορβηγίας): Καλά τα κρυπτονομίσματα, αλλά μην επενδύετε ακόμη

Sanner (ΥΠΟΙΚ Νορβηγίας): Καλά τα κρυπτονομίσματα, αλλά μην επενδύετε ακόμη
Υπέρ των κρυπτονομισμάτων τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Νορβηγίας, αλλά…
Σχετικά Άρθρα

Υπέρ των κρυπτονομισμάτων τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Νορβηγίας, Jan Tore Sanner, λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις από τη «χορωδία» των επικριτών τόσο του Bitcoin όσο και των altcoins.
Μάλιστα, όπως είπε, κάποια στιγμή το ζήτημα της μεταβλητότητας θα ξεπεραστεί.
«Είναι σαφές ότι, προϊόντος του χρόνου, θα υπάρξει σημαντική εξέλιξη.
Θα επενεργήσουν μηχανισμοί σταθεροποίησης που μπορεί να οδηγήσουν σε νέους δρόμους» δήλωσε ο Sanner.
Προς το παρόν, ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε ότι «δεν θα συνιστούσα στους πολίτες να εισέλθουν σε αυτή την αγορά».
Η άνοδος του Bitcoin και των άλλων ψηφιακών νομισμάτων σήκωσαν θύελλα προειδοποιήσεων από τις ανά τον κόσμο νομισματικές αρχές, οι οποίες επισημαίνουν την έλλειψη οποιασδήποτε υποκείμενης αξίας ως θεμελιώδες ελάττωμα στο σχεδιασμό των κρυπτονομισμάτων.
Εν τω μεταξύ, οι κεντρικοί τραπεζίτες προσπαθούν να αναπτύξουν τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα για να καλύψουν την ανάγκη που δημιουργεί η εγκατάλειψη των μετρητών.
γσφδφγσφδ.JPG
Διχοστασία

Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Νορβηγίας, Oystein Olsen, συγκαταλέγεται μεταξύ των επικριτών του Bitcoin.
Αλλά στη βιομηχανική καρδιά της Νορβηγίας, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας είναι φανατικός οπαδός του Bitcoin.
Ο Kjell Inge Rokke, πλειοψηφικός μέτοχος της Aker ASA, λέει ότι το Bitcoin θα τελειώσει «στη δεξιά πλευρά της ιστορίας».
Την ίδια στιγμή, ο διευθύνων σύμβουλος της Aker πρόσφατα υπαινίχθηκε ότι η εταιρεία θα μπορούσε ακόμη και να εξετάσει το ενδεχόμενο αποδοχής πληρωμών σε Bitcoin.
Ο Sanner, από την άλλη, λέει ότι δεν θέλει τα κρυπτονομίσματα να γίνουν mainstream έως ότου ρυθμιστούν σωστά, κάτι το οποίο απεργάζονται οι ευρωπαϊκές αρχές.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την κρυπτογράφηση τόσο στη Νορβηγία όσο και διεθνώς» δήλωσε ο Sanner.
«Μέχρι στιγμής, όμως, δεν προσφέρεται ως μέσο πληρωμής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης