Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

De Guindos (EKT): Το Bitcoin έχει αδύναμα θεμελιώδη, δεν αποτελεί asset

De Guindos (EKT): Το Bitcoin έχει αδύναμα θεμελιώδη, δεν αποτελεί asset

Το Bitcoin έχει αδύναμα θεμελιώδη, δεν αποτελεί asset, υποστηρίζει με δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Luis De Guindos

Σχετικά Άρθρα
Απόλυτα αρνητικoί φαίνoνται να είναι απέναντι σε ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin οι επιτελείς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Luis De Guindos, με δήλωσή του, τα απορρίπτει ως περιουσιακά στοιχεία, θεωρώντας πως έχουν αδύναμα θεμελιώδη και στερούνται ουσιαστικής εσωτερικής αξίας.
Μιλώντας στο Bloomberg TV, παρατήρησε ότι δεν πρέπει να θεωρούνται πραγματική επένδυση.
«Όταν έχετε δυσκολίες να μάθετε ποια είναι τα πραγματικά βασικά στοιχεία μιας επένδυσης, τότε δεν πρόκειται για πραγματική επένδυση», υποστήριξε ο de Guindos, προσθέτοντας:
«Αυτό είναι ένα asset με πολύ αδύναμα θεμελιώδη, το οποίο χαρακτηρίζεται από μεγάλη αστάθεια». 

Σύμφωνα με τον de Guindos, η τρέχουσα πτώση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων δεν διαφέρει από την εκρηκτική αύξηση που σημειώθηκε μεταξύ του τελευταίου τριμήνου του 2020, αλλά και πρώτου τρίτου τριμήνου του 2021.
Όπως αναφέρει, η παρούσα πτώση είναι χαρακτηριστική της αστάθειας που διέπει τον εν λόγω χώρο. 

Τι είχε πει ο πρόεδρος της Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey

Νωρίτερα τον Μάιο, ο πρόεδρος της Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey εμφανίστηκε ντίθετος στις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.
«Οι άνθρωποι θα πρέπει να αγοράζουν κρυπτονομίσματα μόνο εάν είναι διατεθειμένοι να χάσουν όλα τα χρήματά τους», δήλωσε χαρακτηριστικά, με φόντο –τότε– το ξέφρενο ράλι σε κρυπτονομίσματα όπως το ethereum, το bitcoin και το dogecoin.
«Θα ήθελα να τονίσω μόνο όσα έχω πει μερικές φορές τα τελευταία χρόνια.
Φοβάμαι ότι δεν έχουν εγγενή αξία», τόνισε.
«Αυτό δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές δεν τους αποδίδουν αξία, επειδή μπορούν να έχουν εξωγενή αξία.
Αλλά δεν έχουν εγγενή αξία», εξήγησε ο επικεφαλής της Bank of England.
Με άλλα λόγια, ενώ το επιχείρημα του de Guindos την Τετάρτη έχει να κάνει με τα θεμελιώδη και την αστάθεια, ο Bailey ισχυρίστηκε ότι τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν εγγενή αξία.

Sell off και κατάρρευση 

Πράγματι, το Bitcoin, το μεγαλύτερο και πιο γνωστό κρυπτονόμισμα στον κόσμο, υποχωρεί περίπου 27% στα 31 χιλ δολάρια, ακόμη και κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών, εντείνοντας τις απώλειες στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων στο 1 τρισ. δολάρια από τις 14 Μαϊου 2021.
Είναι πλέον κάτω 50% από το υψηλό του έτους των 64.895,22 δολ. που βρέθηκε στις 14 Απριλίου.
Το Ether, το νόμισμα που συνδέεται με το δίκτυο blockchain ethereum, υποχωρεί περίπου 38% στα 2 χιλ. δολ. 
Στο μεταξύ, η κατάρρευση της αγοράς κρυπτονομισμάτων, σε συνδυασμό με τους φόβους για τον πληθωρισμό, προκαλεί τριγμούς στις διεθνείς αγορές.
Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι αναλυτές που θεωρούν ότι η έκθεση μεγάλων κεφαλαίων στην αγορά κρυπτογράφησης δεν μπορεί να εκτιμηθεί, καθώς δεν υπάρχουν κανόνες διαφάνειας, επομένως δεν μπορούν να εκτιμηθούν και οι προεκτάσεις ενός κραχ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης