Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ποια hedge funds κολοσσοί μπαίνουν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων

Ποια hedge funds κολοσσοί μπαίνουν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων
Για τα κρυπτονομίσματα τώρα αρχίζουν όλα...
Σχετικά Άρθρα

«Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς» αναφωνούν οι χρήστες, οι επενδυτές και οι «εραστές» των κρυπτονομισμάτων, μετά την προδοσία του ιδρυτή της Τesla, Εlon Musk, ο οποίος υπαναχώρησε σε ό,τι αφορά την αποδοχή Bitcoin ως συναλλακτικό μέσο, επικαλούμενος το μεγάλο περιβαλλοντικό κόστος που το διέπει.
Τα επακόλουθα της απόφασης Musk είναι γνωστά, με την αγορά των κρυπτονομισμάτων να διολισθαίνει σε τέτοιον βαθμό, που 325 δισεκατομμύρια δολάρια εξαϋλώθηκαν από την αγορά σε διάστημα τριών με τεσσάρων ωρών.
Ωστόσο, για τα κρυπτονομίσματα τώρα αρχίζουν όλα, αφού, όπως αναφέρουν πληροφορίες, τρία hedge fund – κολοσσοί Millennium Management, το Point 72 Αsset Management και το Matrix Capital Management σχεδιάζουν γερό μπάσιμο σε μια σειρά από ψηφιακά assets.

Point 72 Αsset Management

Δυναμική είσοδο στην αγορά των κρυπτονομισμάτων αναμένεται να κάνει το Point72 του Steve Cohen αναπληρώνοντας επαρκώς το κενό που αφήνει ο ιδρυτής και CEO της Tesla, Elon Musk.
Την Τετάρτη 12 Μαΐου, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και μέχρι πρόσφατα μεγάλος «εραστής» τόσο του Bitcoin όσο και των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων εξέπληξε εκατοντάδες χιλιάδες επενδυτές, με ένα tweet του:
Η Tesla δεν θα δέχεται πλέον πληρωμές σε Bitcoin, καθώς η εξόρυξη του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο βλάπτει το περιβάλλον.
Ως αποτέλεσμα το ψηφιακό asset κατά τη διάρκεια της νύχτας της 13ης Μαΐου κατρακύλησε 10%, διολισθαίνοντας από τα 55.000 δολάρια στα 47.000 δολάρια – κάτι που επέφερε μεγάλη πτώση και στη μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ωστόσο, παρότι ο Elon είναι πλέον –και επισήμως– από το παιχνίδι, υπάρχει διάδοχος και άνθρωπος ικανός να αναπληρώσει το κενό του.
Σύμφωνα με το Block Crypto, το fund Point72 του Steve Cohen πρόκειται να κάνει μια «σημαντική είσοδο» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. 
Τo Point72, που διαχειρίζεται assets 17 δισεκ. δολ., λέγεται ότι ακολουθεί μια ολιστική προσέγγιση στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, «επενδύοντας τόσο μέσω του επιχειρηματικού βραχίονα Point72 Ventures, όσο και ως hedge fund».
Όπως και πολλές άλλες εταιρείες, ακολουθεί τα βήματα της One River Asset Management του Eric Peters, η οποία τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε ένα από τα πρώτα μεγάλα επενδυτικά ιδρύματα που ανακοίνωσαν σημαντικές τοποθετήσεις στο bitcoin.
Όσο για το Point72, η εταιρεία είναι έτοιμη να «αναλάβει μεγαλύτερο κίνδυνο σε ό,τι αφορά τα κρυπτονομίσματα», σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε με τον Cohen.
steve_cohen_bitcoin_1.jpg

Millennium Management - Matrix Capital Management

«Η Millennium προσλαμβάνει επιχειρήσεις τώρα για να δημιουργήσει ένα crypto fund, ενώ η Matrix άρχισε επίσης να δημιουργεί μια ομάδα crypto».
Ο όρος «DeFi fund» αναφέρεται σε σχέση με αυτά τα hedge funds, πρόσθεσε η πηγή.
Το DeFi ανθεί και τα ιδρύματα κινούνται προς στην κατεύθυνσή του, προσπαθώντας να καταλάβουν πώς να πάρουν ένα κομμάτι των alpha αποδόσεων πάνω από την αγορά -κάτι που είναι συνηθισμένο σε πλατφόρμες όπως το Aave, το Uniswap και το Compound.
Ακόμη και η ολλανδική τράπεζα ING κυκλοφόρησε πρόσφατα μια έκθεση για τον τομέα DeFi. 
Η Millennium, συνιδρυμένη από τον διαχειριστή κεφαλαίων και τον φιλανθρωπικό Israel Englander, έχει περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση (AUM).
Την ίδια στιγμή, η Matrix, που ιδρύσε από τον πρώην trader της Tiger Management, David Goel, έχει υπό διαχείριση κεφάλαια περίπου 10 δισεκ. δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης