Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Άνω των 4.000 δολ. το Ether, για πρώτη φορά - JP Morgan: Οι 6 λόγοι για το ράλι

Άνω των 4.000 δολ. το Ether, για πρώτη φορά - JP Morgan: Οι 6 λόγοι για το ράλι

To Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως, ενισχύθηκε κατά σχεδόν 7% κατά τις τελευταίες 24 ώρες

Σχετικά Άρθρα
Νέο ιστορικό υψηλό σημείωσε σήμερα (10/5/2021) το Ether υπερβαίνοντας το ύψος των 4.000 δολ..
Ειδικότερα, το Ether, που διαπραγματεύεται στην πλατφόρμα Ethereum με τεχνολογία blockchain, ενισχύθηκε κατά σχεδόν 7% κατά τις τελευταίες 24 ώρες φτάνοντας στα 4.141,99 δολ., ενώ έχει συνολική κεφαλαιοποίηση 476,3 δισ. δολ., έναντι 1,1 τρισ. δολ. του Bitcoin.

Το Ether έχει καταγράψει σημαντικά κέρδη τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι επενδυτές αναζητούν και άλλα κρυπτονομίσματα για αποδόσεις.
Το Bitcoin κατέγραψε απώλειες άνω του 2% τον Απρίλιο, ενώ το Ether ενισχύθηκε κατά περισσότερο από 40%.
Ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων αξίζει σήμερα περισσότερα από 2,5 δισ. δολ..

Τι υποστηρίζει η J P Morgan;


Η JPMorgan δημοσίευσε μια έκθεση στις 27 Απριλίου εξηγώντας «γιατί το Ethereum έχει υψηλή απόδοση».

1) Οι αποτιμήσεις του Ethereum ενδέχεται να εξαρτώνται λιγότερο από τη ζήτηση του Bitcoin, μια τεχνική αλλά περιστασιακά σημαντική εξέλιξη.
2) Η αγορά των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε απότομα τις τελευταίες εβδομάδες με επικεφαλής το Εthereum και άλλα μικρότερα κρυπτονομίσματα, παρ΄ ότι το Bitcoin κινείται κάτω από τα 60.000 δολάρια.
3) Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) χρησιμοποίησε το blockchain ethereum για να εκδώσει 100 εκατομμύρια ευρώ μηδενικού κουπονιού την περασμένη εβδομάδα, ουσιαστικά ήταν το πρώτο της ψηφιακό ομόλογο.
Η συναλλαγή περιελάμβανε μια σειρά από ομόλογα στο blockchain Ethereum, όπου οι επενδυτές αγοράζουν και πληρώνουν χρησιμοποιώντας παραδοσιακά χρήματα, τα γνωστά fiat.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ουσιαστικά νομιμοποίησε ακόμη περισσότερο το Ethereum
4) Το πρώτο Ethereum ETF (ETHH) κυκλοφόρησε στις 20 Απριλίου από την Purpose Investments στον Καναδά και ακολούθησαν τρεις ακόμη εκδόσεις ETF Ethereum τον ίδιο μήνα.
5) Προσεχώς θα έρθει το Ethereum 2.0 το οποίο αναμένεται να γίνει πολύ πιο ενεργειακά αποδοτικό μέχρι το τέλος του 2022.
Το Ethereum 2.0 περιλαμβάνει μια μετάλλαξη από Μηχανισμό επικύρωσης Proof-of-Work εντάσεως ενέργειας σε έναν μηχανισμό επικύρωσης Proof-of-Stake.
Ως αποτέλεσμα, θα χρειάζεται λιγότερη υπολογιστική ισχύς και κατανάλωση ενέργειας για τη διατήρηση του δικτύου Ethereum.
6) Κατά την JP Morgan τόσο οι μικροεπενδυτές όσο και οι θεσμικοί αύξησαν τις συναλλαγές τους στο Ethereum, τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, ενώ με βάση τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης CME ethereum, υπερδιπλασιάστηκαν οι συναλλαγές τον Απρίλιο.
Τις τελευταίες εβδομάδες η αύξηση των συναλλαγών δεν επικεντρώνεται μόνο στο Ethereum, αλλά και σε άλλα κρυπτονομίσματα όπως το Binance Coin, Dogecoin, Litecoin, Ethereum Classic και άλλα.
Το μερίδιο του Bitcoin στη συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων μειώθηκε απότομα από περίπου 60% σε 45% απόρροια του ενδιαφέροντος για το Ethereum.
H τρέχουσα εικόνα προσομοιάζει με τον Δεκέμβριο του 2017 όταν το μερίδιο του Βitcoin είχε μειωθεί από περίπου 55% σε κάτω από 35%.
Ενώ μπορεί να υπάρχουν ομοιότητες, υπάρχει μια τεράστια διαφορά, δηλαδή ότι προς το παρόν η Fed δεν σχεδιάζει να μειώσει την ποσοτική χαλάρωση QE, πόσο μάλλον να εξετάσει αύξηση των επιτοκίων.
ETH1_1.jpg
ETH2_1.jpg
ETH4_1.jpgETH3_1.jpg
ETH4_2.jpg
ETH5_1.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης