Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Bitcoin ή Ether; - Ποιο κρυπτονόμισμα προτιμούν οι μεγάλοι επενδυτές;

Bitcoin ή Ether; - Ποιο κρυπτονόμισμα προτιμούν οι μεγάλοι επενδυτές;

Όποιος μπαίνει σε κρυπτονομίσματα πρέπει να είναι εξοικειωμένος με τις μεταβολές των τιμών, οι οποίες μπορεί να είναι σημαντικές

Σχετικά Άρθρα
Οι μέρες που το Bitcoin ήταν η μόνη πραγματική επιλογή για επενδυτές που θέλουν να τοποθετηθούν σε κρυπτονομίσματα έχουν περάσει.

Η Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ καθώς το ενδιαφέρον για τα λεγόμενα νομίσματα altcoins συνεχίζει να αυξάνεται.
Το Dogecoin, το memecoin που ξεκίνησε ως αστείο, αξίζει τώρα σχεδόν 90 δισ. δολάρια.
Συνολικά, υπάρχουν περισσότερα από 7.000 νομίσματα που παρακολουθούνται σήμερα από το CoinGecko, με μια εκπληκτική σειρά ονομάτων (PancakeSwap, κλπ).

Στις top επιλογές bitcoin και ether

Για τους περισσότερους επενδυτές είναι λογικό να ξεκινήσουν με τα δύο πρώτα: Bitcoin και Ether.
Όπως αποδείχθηκε ήταν μια σχετικά καλή επένδυση μέχρι το 2021 - το Bitcoin έχει σχεδόν διπλασιαστεί και το Ether έχει υπερδιπλασιαστεί, σε σύγκριση με ένα κέρδος 11% για το S&P 500.

Τι πρέπει όμως να γνωρίζει κανείς πριν αποφασίσει πού θα βάλει τα χρήματά του;

Η περίπτωση του Ether

Το Ether είναι το διακριτικό στο blockchain που χρησιμοποιείται πιο ενεργά στον κόσμο - η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την επαλήθευση και καταγραφή συναλλαγών - η Ethereum.
Η Ethereum χρησιμοποιείται από τους οίκους της Microsoft για την προσφορά blockchain και έχει ενισχύσει την εκρηκτική ανάπτυξη στα tokens, την τελευταία τρέλα ψηφιακής τέχνης.
«Το Ether είναι μια πλατφόρμα blockchain που λειτουργεί όπως το κατάστημα Apple ή το κατάστημα εφαρμογών Android», δήλωσε ο Pat LaVecchia, διευθύνων σύμβουλος της Oasis Pro Markets στις ΗΠΑ.
"Αντίθετα, το Bitcoin είναι ένα εμπόρευμα όπως ο χρυσός ή ένα κατάστημα αξίας".
Σε αντίθεση με το Bitcoin, όπου πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά του έχουν ενσωματωθεί στο σχεδιασμό, η πλατφόρμα Ethereum εξελίσσεται.
Αυτήν τη στιγμή πραγματοποιούνται αναβαθμίσεις που θα βελτιώσουν το δίκτυο, ενώ ακόμη και μια αλλαγή θα μειώσει την προσφορά.
Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την τιμή, ενώ ταυτόχρονα θέτει περισσότερα όρια στον αριθμό των διαθέσιμων Ether.
«Οι επενδυτές συχνά βλέπουν το Ethereum ως επένδυση τύπου ανάπτυξης, στοιχηματίζοντας στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του αποκεντρωμένου οικοσυστήματος που βασίζεται στο Ethereum», δήλωσε ο Phil Bonello, διευθυντής έρευνας της Grayscale Investments.
«Μερικές φορές θεωρούν τον Ether ως έναν τρόπο που αποτυπώνει την έκθεση του δείκτη σε όλες τις εξελίξεις που συμβαίνουν στο Ethereum».

Η περίπτωση του Bitcoin

Ενώ μέρος της κυριαρχίας του Bitcoin έχει μειωθεί φέτος - το Bitcoin αντιπροσωπεύει τώρα περίπου το 46% της συνολικής αξίας της αγοράς κρυπτογράφησης, από περίπου 70% στην αρχή του έτους, σύμφωνα με την CoinGecko - εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο ενιαίο νόμισμα μέχρι στιγμής.
Έχει ανώτατο όριο αγοράς άνω των 1 τρισ. δολαρίων σε σύγκριση με τα 380 δισ. δολάρια της Ethereum, σύμφωνα με την CoinGecko.
Και εξακολουθεί να είναι η επιλογή περισσότερων μεγάλων εταιρειών.
Για παράδειγμα, οι Tesla και MicroStrategy αγοράζουν bitcoin, όχι Ether.
Όταν ο Paul Tudor Jones ή ο Ray Dalio μίλησαν για τα crypto, μίλησαν για το Bitcoin.
Αυτό αντικατοπτρίζεται και στην αστάθεια.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της Cornerstone Macro μελέτησαν την απόδοση των Bitcoin και Ether σε μια κάμψη.
Με μια πτώση περίπου 20% στον δείκτη Crypto Galaxy Bloomberg, υπάρχει πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος για το Ether.
"Αντίθετα, με ένα ράλι του ίδιου μεγέθους (έως και 20%) δεν τηρούν τα δύο κρυπτονομίσματα μια ταυτόχρονη ανοδική πορεία.

Η περίπτωση και των δύο (ή κανενός)

Μιλώντας για μεταβλητότητα: Όποιος μπαίνει σε κρυπτονομίσματα πρέπει να είναι εξοικειωμένος με τις μεταβολές των τιμών, οι οποίες μπορεί να είναι σημαντικές.
Υπήρξαν επίσης περιοδικά ζητήματα με την ανταλλαγή ή την υποκλοπή των νομισμάτων.
Τα κρυπτονομίσματα μπορούν να επηρεαστούν από κανονισμούς ή ακόμα και από την προοπτική τους.
Και οι τιμές θα μπορούσαν να μειωθούν.
Οι περισσότεροι κύριοι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι αναφέρουν ότι θα αποκλείσουν οποιονδήποτε τοποθετεί πάνω από το 5% του συνολικού χαρτοφυλακίου τους στην κρυπτογράφηση - και προειδοποιούν τους πελάτες ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να τα χάσουν όλα.
Ωστόσο, για όσους θέλουν να μπουν στο χώρο της κρυπτογράφησης, υπάρχει ένα επιχείρημα να αγοράσουν και τα δύο ως μέρος της πρακτικής για διαφοροποίηση και αντιστάθμιση.
"Δεδομένου ότι υπάρχουν ευκαιρίες διαφοροποίησης μεταξύ των ψηφιακών νομισμάτων, θα πρέπει να εξετάσουμε ένα μικρό καλάθι από αυτά, και όχι μόνο το Bitcoin, όταν εκτιμούμε εάν κάποια κατανομή σε κρυπτονομικά περιουσιακά στοιχεία μπορεί να μειώσει την αστάθεια του χαρτοφυλακίου παράλληλα με τα παραδοσιακά στοιχεία", έγραψαν οι αναλυτές του Cornerstone.
bit-eth.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης