Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Νέο ιστορικό υψηλό για το Ethereum - Ξεπέρασε τα 3.400 δολ.

Νέο ιστορικό υψηλό για το Ethereum - Ξεπέρασε τα 3.400 δολ.
Το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα έχει αυξηθεί κατά το τελευταίο έτος
Σχετικά Άρθρα

Νέο ιστορικό υψηλό σημείωσε το Ethereum υπερβαίνοντας τα 3.400 δολ. και φτάνοντας στα 3.456,57 δολ..
Το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα έχει εκτοξευθεί κατά το τελευταίο έτος, με το Bitcoin σημειώνει διαρκώς νέα ρεκόρ. Μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένου του αυξανόμενου ενδιαφέροντος από θεσμικούς επενδυτές αλλά και του ενδιαφέροντος από μεγάλες εταιρείες, όπως η Tesla, που αγοράζουν ψηφιακά νομίσματα.
Το Bitcoin έχει χαρακτηριστεί «ψηφιακός χρυσός» ή store of value για περιόδους γεωπολιτικών αναταραχών ή αστάθειας στη χρηματοοικονομική αγορά αλλά και αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού.

Βελτίωση της πλατφόρμας

Η εκτόξευση της τιμής του Etherium αντανακλά και τη βελτίωση της πλατφόρμας αλλά και μια αυξανόμενη στροφή προς μία αποκέντρωση του χρηματοπιστωτικού τομέα και ειδικότερα τις συναλλαγές εκτός του παραδοσιακού τραπεζικού τομέα, για τον οποίο η τεχνολογία blockchain του Ethereum είναι πολύ σημαντική.
«Η αύξηση των αποκεντρωμένων χρηματοπιστωτικών συναλλαγών συνεχίζει να ωθεί υψηλότερα την τιμή του ether καθώς οι επενδυτές αποκτούν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα crypto και θεωρούν το ether ως ένα ασφαλές asset δεύτερης επιλογής», δήλωσε στέλεχος της εταιρείας Kenetic Capital στο Χονγκ Κονγκ.

Εκδοση ψηφιακού ομολόγου από την ΕΤΕπ

Αναδεικνύοντας την τάση αυτή, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προχώρησε τη Μεγάλη Εβδομάδα στην έκδοση ψηφιακών ομολόγων, ύψους 100 εκατ. ευρώ, μέσω της πλατφόρμας Ethereum, ενώ η JP Morgan σχεδιάζει τη διαχείριση ενός επενδυτικού ταμείου σε Bitcoin.
Εξ άλλου, μεγάλη αμερικανική εταιρεία επιχειρηματικών συμμετοχών, Andreessen Horowitz, σχεδιάζει τη δημιουργία ενός νέου κεφαλαίου ύψους 1 δισ. δολαρίων που θα επενδύσει σε κρυπτονομίσματα και crypto start-ups, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, κάτι που δείχνει το ενδιαφέρον για τον κλάδο.
Η τιμή του Bitcoin, που είναι το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με μία κεφαλαιοποίηση άνω του 1 τριs. δολαρίων, ανέκτησε την περασμένη εβδομάδα το επίπεδο των 50.000 δολαρίων, ενώ το υψηλό ρεκόρ του είναι 64.895 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης