Κρυπτονομίσματα

Μετά την Morgan Stanley και η Goldman Sachs εξετάζει επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα - Κρίσιμο το β' 3μηνο

Μετά την Morgan Stanley και η Goldman Sachs εξετάζει επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα - Κρίσιμο το β' 3μηνο

Η Goldman Sachs εξετάζει να προσφέρει ένα «πλήρες φάσμα» επενδύσεων σε bitcoin και άλλά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία

Σχετικά Άρθρα
Η Goldman Sachs βρίσκεται πολύ κοντά στο να προσφέρει επενδυτικές επιλογές σε κρυπτονομίσματα, σε μια προσπάθεια να ακολουθήσει την παγκόσμια τάση.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η επενδυτική τράπεζα, εξετάζει να προσφέρει ένα «πλήρες φάσμα» επενδύσεων σε bitcoin και άλλά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, «είτε μέσω του φυσικού bitcoin και των παραγώγων είτε μέσω των παραδοσιακών επενδυτικών οχημάτων».
Η τράπεζα στοχεύει να ξεκινήσει να προσφέρει επενδύσεις στην αναδυόμενη κατηγορία αυτών των περιουσιακών στοιχείων το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τη Mary Rich, η οποία πρόσφατα ανέλαβε επικεφαλής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για το τμήμα διαχείρισης πλούτου της Goldman Sachs.
«Συνεργαζόμαστε στενά με ομάδες σε ολόκληρη την εταιρεία για να διερευνήσουμε τρόπους για να προσφέρουμε προσεκτική και κατάλληλη πρόσβαση στο οικοσύστημα για ιδιώτες πελάτες.
Αυτό είναι κάτι που μπορούμε να προσφέρουμε στο εγγύς μέλλον», δήλωσε η Rich.

Είχε προηγηθεί η Morgan Stanley

Η κίνηση σημαίνει ότι σύντομα, οι πελάτες δύο εκ των κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών του κόσμου - η Goldman Sachs και η Morgan Stanley - θα έχουν πρόσβαση σε μια νεοεμφανιζόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που έχει ενθουσιάσει τους δισεκατομμυριούχους και τους πιστούς στο ψηφιακό νόμισμα.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Morgan Stanley είπε στους χρηματοοικονομικούς συμβούλους της ότι θα μπορούσαν να τοποθετήσουν κεφάλαια σε bitcoin από τον Απρίλιο.
Είναι το τελευταίο σημάδι της διαρκούς ισχύος των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με το blockchain, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, ενός νέου είδους χρημάτων που προέκυψαν από τα συντρίμμια της οικονομικής κρίσης του 2008 και των οποίων η ακριβής προέλευση είναι ακόμα άγνωστη.
Μέχρι τώρα, μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ έχουν αποφύγει ως επί το πλείστον το bitcoin, θεωρώντας ότι είναι πολύ κερδοσκοπικό και ευμετάβλητο για τους πελάτες.
Αλλά μετά την πρόσφατη άνοδο της τιμής του, η ιδέα της τοποθέτησης από θεσμικούς επενδυτές, εταιρείες και παίκτες fintech συνεχίζει να ωριμάζει.
«Υπάρχει μια ομάδα πελατών που αναζητούν αυτό το περιουσιακό στοιχείο ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού και το σκηνικό του προηγούμενου έτους σίγουρα έχει παίξει ρόλο σε αυτό», δήλωσε η Rich.
«Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ομάδα πελατών που αισθάνονται ότι βρίσκονται στην αρχή ενός νέου Διαδικτύου και αναζητούν τρόπους για να συμμετάσχουν σε αυτόν τον χώρο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης