Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Παρέχει πρόσβαση σε Bitcoin funds για τους πλούσιους πελάτες της

Morgan Stanley: Παρέχει πρόσβαση σε Bitcoin funds για τους πλούσιους πελάτες της

Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα αυτού του είδους περιουσιακά στοιχεία είναι κατάλληλα για άτομα με... επιθετική ανοχή στον επενδυτικό κίνδυνο τα οποία διαθέτουν τουλάχιστον 2 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η ίδια

Σχετικά Άρθρα

Η Morgan Stanley είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική τράπεζα που προσφέρει σε πελάτες με «παχυλά πορτοφόλια» πρόσβαση σε bitcoin funds, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021, το οποίο επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες.

Ιστορικό βήμα

Η επενδυτική τράπεζα, που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 4 τρισ. δολαρίων, σε ενημερωτικό της σημείωμά της προς τους οικονομικούς της συμβούλους, αναφέρει ότι ξεκινά την παροχή πρόσβασης πρόσβαση σε τρία επενδυτικά funds που επιτρέπουν διακράτηση bitcoin, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα.
Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την αποδοχή του bitcoin ως κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων το οποίο αποφάσισε η Morgan Stanley καθώς οι πελάτες ζητούσαν να αποκτήσουν στο χαρτοφυλάκιό τους το εν λόγω νόμισμα ως επενδυτικό εργαλείο.
 

Κλειστό club

Το ράλι στην τιμή του Bitcoin τον τελευταίο χρόνο άσκησε πιέσεις στις εταιρείες της Wall Street να εξετάσουν το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στην αναδυόμενη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων στον τομέα της κρυπτογράφησης.
Όμως, τουλάχιστον προς το παρόν, η τράπεζα επιτρέπει μόνο στους πλουσιότερους πελάτες της πρόσβαση σε αυτό το ιδιαίτερα κυμαινόμενης αξίας περιουσιακό στοιχείο:
Η τράπεζα το θεωρεί κατάλληλο για άτομα με «…επιθετική ανοχή στον επενδυτικό κίνδυνο», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά το σημείωμα το οποίο επικαλείται το CNBC, τα οποία διαθέτουν τουλάχιστον 2 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η επενδυτική τράπεζα.

Οι περιορισμοί

Οι επενδυτικές εταιρείες χρειάζεται να διαθέτουν τουλάχιστον 5 εκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα για αποκτήσουν πρόσβαση στα εν λόγω funds.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι επενδυτικοί λογαριασμοί πρέπει να είναι τουλάχιστον έξι μηνών.
Αλλά ακόμη και για εκείνους τους Αμερικανούς επενδυτές που διαθέτουν πιστοποιημένους από την κεφαλαιαγορά λογαριασμούς για τη διενέργεια συναλλαγών και κατέχουν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία ώστε να πληρούν τις ανωτέρων προϋποθέσεις, η Morgan Stanley έχει βάλει οροφή στις επενδύσεις στα bitcoin στο 2,5% της συνολικής καθαρής αξίας τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα.

Tα funds

Δύο από τα funds στα οποία παρέχεται πρόσβαση προέρχονται από την Galaxy Digital, την εταιρεία που ηγείται στον κλάδο της κρυπτογράφησης και ιδρύθηκε από τον Mike Novogratz, ενώ το τρίτο προέκυψε από τη συνεργασία του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων FS Investments και την εταιρεία bitcoin NYDIG.
Το Galaxy Bitcoin Fund και το FS NYDIG Select Fund έχουν ελάχιστο ποσό στις επενδύσεις τα 25.000 δολ., ενώ το Galaxy Institutional Bitcoin Fund έχει τιμή εκκίνησης τα 5 εκατομμύρια δολάρια.
Οι πελάτες πιθανότατα να πραγματοποιήσουν επενδύσεις ήδη από τον επόμενο μήνα, αφού οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της τράπεζας ολοκληρώσουν τα σεμινάρια κατάρτισης για αυτά τα νέου τύπου περιουσιακά στοιχεία.

JPMorgan: Δομημένο ομόλογο

H JPMorgan δίνει στους πελάτες έναν τρόπο να αποκτήσουν έκθεση σε bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα μέσω μιας δομημένης προσφοράς που συνδέεται με ένα καλάθι μετοχών οι οποίες από την πλευρά τους σχετίζονται με τα περιουσιακά στοιχεία.
Σύμφωνα με τις εγγραφές στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, οι τίτλοι δεν παρέχουν άμεση έκθεση σε κρυπτονομίσματα, αλλά αντίθετα συνδέονται με το καλάθι 11 μη ισορροπημένων μετοχών της JPMorgan που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με κρυπτονομίσματα ή άλλα ψηφιακά στοιχεία.
Οι συντελεστές βαρύτητας στο καλάθι καθορίστηκαν εν μέρει με βάση την έκθεση κάθε εταιρείας σε bitcoin και ρευστότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης