Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Robinhood: Εξι εκατομμύρια νέοι χρήστες στις υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων σε δύο μήνες

Robinhood: Εξι εκατομμύρια νέοι χρήστες στις υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων σε δύο μήνες
Το 2020, το τμήμα για τα κρυπτονομισματα της Robinhood είχε κατά μέσο όρο περίπου 200.000 νέους πελάτες που διαπραγματεύονται στην πλατφόρμα του ανά μήνα, σύμφωνα με την ανάρτηση στο blog της εταιρίας
Σχετικά Άρθρα
Περίπου 6 εκατομμύρια νέοι χρήστες έχουν εγγραφεί στις υπηρεσίες για τα κρυπτονομίσματα τους δύο πρώτους μήνες του 2021 εν μέσω εκτόξευσης του όγκου συναλλαγών και απότομων διακυμάνσεων στις τιμές των κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin και το Dogecoin, σύμφωνα με ανακοίνωση της διάσημης φηφιακής πλατφόρμας χρηματοπιστωτικών συναλλαγών Robinhood την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, την οποία επικαλείται δημοσίευμα του Reuters.
Το 2020, οι υπηρεσίες για τα κρυπτονομίσματα της Robinhood είχαν κατά μέσο όρο περίπου 200.000 νέους πελάτες που διαπραγματεύονται στην πλατφόρμα του ανά μήνα, σύμφωνα με την ανάρτηση στο blog της εταιρίας
Εκπρόσωπος της Robinhood αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα για το συνολικό ύψος των πελατών που συναλλάσσονται στην αγορά κρυπτονομισμάτων μέσω της εφαρμογής, η οποία προσφέρει επίσης συναλλαγές μετοχών και επιλογών.

Τα ρεκόρ

Η τιμή του Bitcoin, κατέγραψε αύξηση πάνω από 300% το 2020 και αυτό το μήνα κατέκτησε το υψηλό των 58.354 δολαρίων ενώ η κεφαλαιοποίηση της αγοράς εκτοξεύθηκε από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.
Το Dogecoin έχει επίσης κάνει τρελό ραλι με ώθηση από τη φρενίτιδα των συναλλαγών απο μικροεπενδυτές που τροφοδοτείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχει αυξήσει την τιμή των μετοχών εταιρείων όπως η GameStop.

Διακυμάνσεις

Το Dogecoin δημιουργήθηκε σε μεγάλο βαθμό για να σατιρίσει τη φρενίτιδα του 2013 με τα κρυπτονομίσματα, εξακολουθεί να εξακολουθεί να αποτελεί αντιμκείμενο συναλλαγής και αυτού οη τιμή παρουσιάζει μεγάλη διακυμανση.
Ένα tweet νωρίτερα αυτό το μήνα από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Elon Musk για την υποστήριξη του Dogecoin, οδήγησε την τιμή του νομίσματος σε άνοδο πάνω από 60%.

Υπηρεσίες

Η Robinhood επιτρέπει επί του παρόντος στους πελάτες να αγοράζουν, να πωλούν και να διατηρούν κρυπτονομίσματα και πρόσφατα δήλωσε ότι σκοπεύει να δώσει στους πελάτες τη δυνατότητα να τις τα διακρατούν και να τα αποσύρουν προκειμένου να τα μεταφέρουν και σε άλλα «πορτοφόλια».
Τον Ιανουάριο, η Robinhood εξοργίστηκε μερικούς από τους πελάτες της όταν απενεργοποίησε προσωρινά μια λειτουργία στην εφαρμογή της, η οποία επέτρεπε στους χρήστες να αγοράζουν άμεσα κτυπτονομίσματα λόγω της επενδυτικής μανίας που συνόδευσε την υπόθεση GameStop.
Το Robinhood αναμένεται να προχωρήσει φέτος σε IPO αρχική αποτίμηση άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης