Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

J P Morgan: Η τιμή του Bitcoin είναι υπερτιμημένη, οι αναλυτές κόντρα στην διοίκηση

J P Morgan: Η τιμή του Bitcoin είναι υπερτιμημένη, οι αναλυτές κόντρα στην διοίκηση
Το Bitcoin έφθασε στα 54.000 δολάρια με την συνολική κεφαλαιοποίηση στο 1 τρισεκ. ενώ η συνολική αξία όλων των κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 1,65 τρισεκ. δολάρια.
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί η διοίκηση της J P Morgan να υποστηρίζει ότι η υιοθέτηση του Bitcoin είναι αναπόφευκτη κάποια στιγμή αλλά οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας έχουν διαφορετική άποψη.
Το Bitcoin έφθασε στα 54.000 δολάρια με την συνολική κεφαλαιοποίηση στο 1 τρισεκ. ενώ η συνολική αξία όλων των κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 1,65 τρισεκ. δολάρια.
Τα κρυπτονομίσματα είναι «η πιο φτωχή ποιοτικά αντιστάθμιση» έναντι των μετοχών, λένε οι αναλυτές της JPMorgan υποστηρίζοντας ότι η τρέχουσα τιμή του Bitcoin είναι πολύ υψηλότερη από την εύλογη αξία του.
Κατά την J P Morgan όταν υποχωρούν οι μετοχές οι τοποθετήσεις σε Bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση.
Οι αναλυτές ανέφεραν ότι η γενική υιοθέτηση του Bitcoin αυξάνει τη συσχέτιση του με τα κυκλικά περιουσιακά στοιχεία, γεγονός που το καθιστά ένα λιγότερο ελκυστικό assets για διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου
«Τα περιουσιακά στοιχεία που αφορούν τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να κατατάσσονται ως η φτωχότερη αντιστάθμιση όταν διορθώνουν οι μετοχές, με αμφισβητήσιμα οφέλη διαφοροποίησης σε τιμές που υπερβαίνουν το κόστος παραγωγής, ενώ οι συσχετίσεις με τα κυκλικά περιουσιακά στοιχεία αυξάνονται.

Το Bitcoin στο επίκεντρο

Τον Ιανουάριο του 2021, οι αναλυτές της JPMorgan John Normand και Federico Manicardi υποστήριξαν ότι το Bitcoin έχει αποκτήσει κυκλικά χαρακτηριστικά.
Τα κυκλικά στοιχεία αναφέρονται σε μετοχές που ακολουθούν μια τάση ανάλογα με έναν συγκεκριμένο επιχειρηματικό κύκλο.
Για παράδειγμα, εταιρείες όπως εστίαση, φιλοξενία, αεροπορικές εταιρείες, αυτοκίνητα και άλλα.
Το ζήτημα ωστόσο δεν είναι εάν το Bitcoin είναι ένα κυκλικό ή μη κυκλικό περιουσιακό στοιχείο αλλά γιατί προσελκύει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, με πολλούς επενδυτές να πιστεύουν ακράδαντα ότι τα κρυπτονομίσματα είναι ένας μηχανισμός αντιστάθμιση έναντι μιας κρίσης της αγοράς.
Τον Οκτώβριο του 2020, όταν το Bitcoin διαπραγματευόταν περίπου 13.000 δολάρια, η JPMorgan προέβλεψε ότι η τιμή του Bitcoin θα διπλασιαζόταν ή τριπλασιαζόταν μακροπρόθεσμα.
Ήδη το Bitcoin διαπραγματεύεται στα 54.000 δολάρια, πάνω από 70% τις τελευταίες 30 ημέρες.
Αφού έσπασε το επίπεδο τιμών των 50.000 δολαρίων στις 16 Φεβρουαρίου, το Bitcoin έφτασε πολύ γρήγορα σε νέο υψηλό όλων των εποχών πάνω από 54.000 δολάρια στις 19 Φεβρουαρίου 2021 με την συνολική κεφαλαιοποίηση στο 1 τρισεκ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης