Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Nέο ρεκόρ για το bitcoin κοντά στα 54.700 δολ. - Πληθαίνουν οι φωνές για ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων

Nέο ρεκόρ για το bitcoin κοντά στα 54.700 δολ. - Πληθαίνουν οι φωνές για ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων
Πολλοί αναλυτές και επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για το πολύ υψηλών διακυμάνσεων ψηφιακό νόμισμα
Σχετικά Άρθρα

Δεν έχει τέλος το ράλι του bitcoin, καθώς το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα σημείωσε νέο ρεκόρ, πάνω από τα 54.500 δολ., με την κεφαλαιοποίησή του να ξεπερνάει  το 1 τρισ. δολάρια.
Η τιμή του bitcoin αυξήθηκε 2,6% στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 54.500 δολαρίων, ενώ αναμένεται να καταγράψει κέρδη 10% στην εβδομάδα.
Από την αρχή του μήνα, η τιμή του έχει αυξηθεί κατά 60%.
Τα κέρδη του bitcoin τροφοδοτήθηκαν από ενδείξεις ότι κερδίζει την αποδοχή γνωστών επενδυτών και εταιρειών, από την Tesla και τη Mastercard έως τη BNY Mellon.
Mετά την τελευταία άνοδο της τιμής, η κεφαλαιοποίησή του ανήλθε στα 982 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το CoinMarketCap, με την αξία όλων των ψηφιακών νομισμάτων να ανέρχεται σε περίπου 1,6 τρισ. δολάρια.
Ωστόσο, πολλοί αναλυτές και επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για το πολύ υψηλών διακυμάνσεων ψηφιακό νόμισμα, το οποίο δεν χρησιμοποιείται ακόμη ιδιαίτερα στο εμπόριο, σημειώνει το Reuters.
Αναλυτές της JPMorgan ανέφεραν ότι οι σημερινές τιμές του κρυπτονομίσματος είναι πολύ υψηλότερες από τις εκτιμήσεις για την εύλογη αξία του.

Νέο tweet από τον Elon Musk

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla, Elon Musk επανήλθε με νέο tweet για το bitcoin.
«Η απόφαση της Tesla να επενδύσει σε bitcoin δεν αντανακλά άμεσα την άποψή μου.
Το να κατέχεις Bitcoin, που είναι απλά μια λιγότερο χαζή έκδοση ρευστότητας από τα μετρητα, είναι αρκετά περιπετειώδης για μια εταιρεία του S&P 500», ανέφερε ο Musk.
musk8599.JPG

Αυστηρότερο έλεγχο ζητά η Αυστρία

Εν τω μεταξύ, πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν ένα αυστηρότερο ρυθμιστικό πλαίσιο για την αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Οι αυστριακές ρυθμιστικές αρχές ζητούν αυστηρότερους νόμους, εν μέσω μιας σειράς από περίπλοκες επενδυτές απάτες.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Αρχή Χρηματοοικονομικής Αγοράς της Αυστρίας αποκάλυψε ότι πάνω από το 60% όλων των αναφερόμενων χρηματοπιστωτικών απάτων στη χώρα αφορούν προϊόντα συναλλαγών κρυπτογράφησης.
Η FMA καταγγέλλει ότι οι απατεώνες χρησιμοποιούν πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το Telegram και το TikTok για να διαφημίσουν τις δόλιες προσφορές τους σε υποψήφια θύματα.
Σχολιάζοντας την ανάγκη για αυστηρότερους κανονισμούς για τον περιορισμό της απειλής των παράνομων επενδυτικών δραστηριοτήτων, ο Klaus Grubelnik, εκπρόσωπος της FMA, δήλωσε:
«Βλέπουμε μεγάλη ανάγκη για αυστηρότερη ρύθμιση.
Οι απάτες που αφορούσαν μετοχές και χρυσό υυπήρχαν πάντα και πλέον μετατοπίζονται στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.
Η αύξηση των αναφορών κρυπτογράφησης κατά το 2020 θα μπορούσε να συνδεθεί με μια γενική αύξηση της απάτης που σχετίζεται με κρυπτονομίσματα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Από το 2018, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Hartwig Löger είχε ζητήσει την υιοθέτηση ενός πανευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης