Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

JPMorgan: Το bitcoin έχει ξεπεράσει την εύλογη αξία του - Δεν υπάρχει hedging στην έκθεση

tags :
JPMorgan: Το bitcoin έχει ξεπεράσει την εύλογη αξία του - Δεν υπάρχει hedging στην έκθεση

Τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να κατατάσσονται ως η ασθενέστερη αντιστάθμιση έανντι σημαντικών πτώσεων των μετοχών

Η τρέχουσα τιμή του bitcoin είναι πολύ υψηλότερη από την εύλογη αξία του.

Αυτό υποστηρίζει η JPMorgan, υποστηρίζοντας ότι τα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin, είναι μια «οικονομική παράσταση» και η ασθενέστερη αντιστάθμιση έναντι της μείωσης των τιμών των μετοχών.
Όπως εξηγεί, η γενική υιοθέτηση του Bitcoin αυξάνει τη σχέση του με τα κυκλικά περιουσιακά στοιχεία, γεγονός που το καθιστά ένα λιγότερο ελκυστικό asset για διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου.
<a href=

Ασθενής η αντιστάθμιση

"Τα κρυπτονομίσματα συνεχίζουν να κατατάσσονται ως η ασθενέστερη αντιστάθμιση έανντι σημαντικών πτώσεων των μετοχών, με αμφισβητήσιμα οφέλη διαφοροποίησης σε τιμές που υπερβαίνουν το κόστος παραγωγής, ενώ οι συσχετίσεις με τα κυκλικά περιουσιακά στοιχεία αυξάνονται καθώς ενσωματώνεται η αποτίμηση", ανέφερε χαρακτηριστικά η JPMorgan.
Τον Ιανουάριο του 2021, οι αναλυτές της JPMorgan, John Normand και Federico Manicardi, υποστήριξαν ότι το bitcoin έχει ένα κυκλικό πλεονέκτημα, σε αντίθεση με την αντιστάθμιση έναντι της πίεσης της αγοράς.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ένα κυκλικό περιουσιακό στοιχείο αναφέρεται σε μετοχές που ακολουθούν μια τάση ανάλογα με έναν συγκεκριμένο επιχειρηματικό κύκλο.
Για παράδειγμα, εταιρείες σε βιομηχανίες όπως εστιατόρια, φιλοξενία, αεροπορικές εταιρείες, έπιπλα, αυτοκίνητα και άλλα.

Που κατατάσσεται το bitcoin

Το ζήτημα που απασχολεί τους αναλυτές είναι αν το Bitcoin είναι ένα κυκλικό ή μη κυκλικό περιουσιακό στοιχείο, με πολλούς αναλυτές του κλάδου να πιστεύουν ακράδαντα ότι η κρυπτογράφηση είναι μια μεγάλη αντιστάθμιση έναντι μιας κρίσης της αγοράς.
Τα πιο πρόσφατα σχόλια από την JPMorgan έρχονται λίγο αφότου ο συν-πρόεδρος της εταιρείας, Daniel Pinto, δήλωσε ότι η τράπεζα θα έπρεπε τελικά να εμπλακεί στο bitcoin μετά από την αυξανόμενη ζήτηση πελατών.
Τον Οκτώβριο του 2020, όταν το bitcoin διαπραγματευόταν περίπου 13.000 δολάρια, η ίδια JPMorgan προέβλεψε ότι η τιμή του θα διπλασιαζόταν ή τριπλασιαζόταν μακροπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης