Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ο δείκτης φόβου – απληστίας στα κρυπτονομίσματα αρχίζει να προειδοποιεί για μεγάλη διόρθωση

Ο δείκτης φόβου – απληστίας στα κρυπτονομίσματα αρχίζει να προειδοποιεί για μεγάλη διόρθωση
Να σημειωθεί ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 1,36 τρισεκ. δολάρια.
Σχετικά Άρθρα

Ο δείκτης φόβου και απληστίας στα κρυπτονομίσματα αρχίζει να στέλνει προειδοποιητικά σήματα για διόρθωση, σήματα ότι οι επενδυτές αρχίζουν να γίνονται άπληστοι στα κορυφαία κρυπτονομίσματα.
Ένας δείκτης κρυπτογράφησης «φόβος και απληστία» που παρακολουθεί την συναισθηματική έξαρση των επενδυτών έστειλε ένα προειδοποιητικό σημάδι.
Ο δείκτης έδειξε ότι οι επενδυτές δείχνουν υπερβολική απληστία, εξέλιξη που προϊδεάζει για διόρθωση της αγοράς.
Αυτός ο δείκτης έφτασε τελευταία στο ίδιο επίπεδο στις 6 Ιανουαρίου, ακριβώς πριν από το προηγούμενο ρεκόρ του Bitcoin.
Να σημειωθεί ότι η συνολική κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 1,36 τρισεκ. δολάρια.
Το Bitcoin έχει συνολική αξία 840 δισεκ. με τιμή στα 44.500 δολάρια ενώ το Ethereum το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα έχει συνολική αξία 199 δισεκ.
Το Dogecoin που βρίσκεται εσχάτως στο επίκεντρο έχει αξία 9,5 δισεκ. και το Binance Coin 19,5 δισεκ.

Προειδοποιούν οι δείκτες

Οι δείκτες που παρακολουθούν τον φόβο στις παραδοσιακές χρηματιστηριακές αγορές, ενίοτε πέφτουν μέσα στα σήματα προειδοποιήσεων που στέλνουν.
Αυτός ο δείκτης κρυπτογράφησης χρησιμοποιεί μια σειρά μετρήσεων καταγράφοντας το επενδυτικό κλίμα με βάση μια διαβάθμιση που ξεκινάει από το 0 και φθάνει έως το 100, που κυμαίνεται από "Extreme Fear" έως "Extreme Greed".
Ο εν λόγω δείκτης μετρά δύο βασικά συναισθήματα που επηρεάζουν το πόσο πιθανό είναι οι επενδυτές να αγοράσουν κρυπτονομίσματα: τον φόβο και την απληστία.
Ο υπερβολικός φόβος δείχνει ότι οι επενδυτές ανησυχούν πολύ, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να πωλήσουν, προκαλώντας πτώση των τιμών και αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια καλή στιγμή για αγορά, σύμφωνα με το Alternative.me.
Από την άλλη πλευρά, όταν οι επενδυτές γίνονται πολύ άπληστοι, αυτό θα μπορούσε να δείξει ότι οι τιμές των κρυπτονομισμάτων πλησιάζουν το σημείο διόρθωση.
Ο δείκτης έφτασε τελευταία στο ίδιο επίπεδο 95 στις 6 Ιανουαρίου, μόλις δύο ημέρες πριν το bitcoin έφθασε στο πρώτο ρεκόρ του 2021 κοντά στα 41.000 δολάρια.
Σε εύθετο χρόνο, η τιμή έπεσε στα 28.750 δολάρια έως τις 21 Ιανουαρίου.
Οι παράγοντες που χρησιμοποιούνται στη μέτρηση του δείκτη φόβου – απληστίας περιλαμβάνουν την τρέχουσα μεταβλητότητα, τον όγκο της αγοράς, την ανάλυση συναισθημάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μερίδιο αγοράς και τα δεδομένα τάσεων της Google.

Screenshot 2021 02 09 at 13.33.29
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης