Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Apple και Tesla επενδύουν στο Bitcoin, εκτοξεύθηκε πάνω από τα 48.000 δολ. - Στα 1,4 τρισ η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων

Apple και Tesla επενδύουν στο Bitcoin, εκτοξεύθηκε πάνω από τα 48.000 δολ. - Στα 1,4 τρισ η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων
Στα 1,4 τρισεκ. δολάρια έχει εκτιναχθεί η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων - Υπολογίζεται σε 5 τρισεκ. σε διάστημα 14-16 μηνών
Σχετικά Άρθρα

(upd) Σε νέα ιστορικά υψηλά ενισχύεται το bitcoin, στον απόηχο από την επένδυση της Tesla στο κρυπτονόμισμα, καθώς οι μεγάλοι παίκτες αρχίζουν να επενδύουτν στην αγορά κρυπτονομισμάτων.
Η τιμή του bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί τους δύο τελευταίους μήνες, καθώς οι θεσμικοί επενδυτές αναζητούν εναλλακτικές πηγές πλούτου και οι μικροεπενδυτές εκμεταλλεύονται το κλίμα.
Το χθεσινό άλμα μετά την ανακοίνωση της Tesla ήταν η μεγαλύτερη ημερήσια άνοδος για το κρυπτονόμισμα εδώ και πάνω από τρία χρόνια.Νωρίτερα σήμερα, στη διαπραγμάτευσή του στην Ασία, το bitcoin διαμορφώθηκε στο ιστορικά υψηλό επίπεδο των 48.216 δολαρίων.
Το ανταγωνιστικό κρυπτονόμισμα ethereum ανήλθε επίσης σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, στα 1.784,85 δολάρια.
Να σημειωθεί ότι η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων που είναι εκατοντάδες φθάνει τα 1,4 τρισεκ.

Οι επενδύσεις της Tesla

Η Tesla
αναμένει να αρχίσει να δέχεται bitcoin ως μέθοδο πληρωμής για τα προϊόντα της στο εγγύς μέλλον, η αναφορά αυτή σε συνδυασμό με τις επενδύσεις 1,5 δισεκ. δολαρίων έχουν οδηγήσει σε νέο ράλι το Bitcoin.
Η Tesla η εταιρία ηλεκτρονικών αυτοκινήτων επένδυσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στη δημοφιλή κρυπτογράφηση, τον Ιανουάριο 2021 και σκοπεύει να αρχίσει να αποδέχεται τα κρυπτονομίσματα ως μέθοδο πληρωμής στο εγγύς μέλλον.
Τον Ιανουάριο του 2021, ενημερώσαμε την επενδυτική μας πολιτική για να μας παρέχουμε περισσότερη ευελιξία για περαιτέρω διαφοροποίηση και μεγιστοποίηση των αποδόσεων των μετρητών μας.
Η Tesla δεν είναι η πρώτη εταιρεία που μετατρέπει ένα μέρος των μετρητών της σε bitcoin, με την MicroStrategy να υιοθετεί αυτήν την πολιτική τον περασμένο χρόνο.
Μπορούμε να επενδύσουμε ένα μέρος των μετρητών σε ορισμένα εναλλακτικά αποθεματικά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, του χρυσού, των κεφαλαίων ανταλλαγής χρυσού και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Καταδικάστηκε για απάτη αλλά δεν αποκάλυψε τους κωδικούς του Bitcoin... μάλλον τους ξέχασε 

Μια περίπτωση στην Γερμανία είναι χαρακτηριστική για τον πολλαπλό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Bitcoin.
Οι Γερμανοί εισαγγελείς καταδίκασαν για απάτη έναν πολίτη ο οποίος καταχράστηκε περισσότερα από 60 εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin.
Αυτός που καταδικάστηκε εκτίει ποινή φυλάκισης, σύμφωνα με το Reuters.
Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: δεν έχουν τον κωδικό πρόσβασης στον λογαριασμό Bitcoin.
Ο ίδιος «κράτησε τη σιωπή του» αφού καταδικάστηκε σε φυλάκιση και «έκτοτε εκτίει την ποινή του», σημειώνει η έκθεση.
Ο εισαγγελέας στην πόλη Kempten είπε ότι η αστυνομία έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στο 1.700 Bitcoin, αλλά απέτυχε.
Ο εισαγγελέας Sebastian Murer είπε: "Τον ρωτήσαμε, αλλά δεν το αποκάλυψε. Ίσως δεν ξέρει"
Ο άνθρωπος που διέπραξε απάτη καταδικάστηκε σε περισσότερα από δύο χρόνια για παραβίαση σε άλλους υπολογιστές, ουσιαστικά κλέβοντας Bitcoin.
Κατά την δικαιοσύνη μάλλον ξέχασε τον κωδικό πρόσβασής του στα 60 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin.
Όπως ήδη γνωρίζουν οι περισσότεροι το Bitcoin, αποθηκεύεται σε ψηφιακά πορτοφόλια που προστατεύονται μέσω κρυπτογράφησης.
Ένας κωδικός πρόσβασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κλειδί αποκρυπτογράφησης για να ανοίξετε το χαρτοφυλάκιο αλλά όταν χαθεί ή ξεχαστεί ένας κωδικός πρόσβασης, δεν μπορεί να ανοίξει το χαρτοφυλάκιιο.
Κατά ειρωνικό τρόπο, αυτός που καταδικάστηκε αρχές του 2018, το Bitcoin βρισκόταν στα 11.000 δολάρια από τότε, η αξία του Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί.
Bitcoin_BN.jpg

Τι συμβαίνει με την Tesla;

Η Τesla είναι αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία με ειδίκευση στα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα, η αποτίμηση της οποίας ήταν στα 72 δολάρια στις 18 Μαρτίου 2020 για να εκτιναχθεί στα 870 δολάρια σήμερα.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση, η συνολική χρηματιστηριακή αξία ανέρχεται στα 808 δισεκ. πλησιάζει το ένα τρισεκ δολάρια.
Ενώ η Tesla δεν είναι τεχνικά χρεοκοπημένη (σε αντίθεση με το GameStop), αυτό είναι μόνο θέμα σχετικότητας… σχετικά μιλώντας.
Σε τελική ανάλυση, η Tesla κατάφερε τελικά να επιτύχει κέρδη για πρώτη φορά το 2020 στα 721 εκατομμύρια δολάρια.
Το 2019 έχασε περισσότερα από αυτά, είχε ζημίες -862 εκατομμύρια δολάρια.
Στην πραγματικότητα, η Tesla έχανε χρήματα όλα τα προηγούμενα χρόνια, από το 2006.

Η Tesla δεν έχει επιτύχει κέρδη από πωλήσεις αυτοκινήτων

Μάλιστα τα κέρδη του 2020 ήταν ιδιαίτερα.
Λόγω 1,58 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε πιστώσεις που κέρδισε η Tesla έναντι άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς δεν εκπλήρωσαν κυβερνητικά πρότυπα εκπομπών / καυσίμων.
Ουσιαστικά το κέρδος ήταν πιστώσεις άνθρακα.
Έτσι, η Tesla δεν έχει ακόμη πετύχει κέρδη από πωλήσεις αυτοκινήτων, αλλά πουλάει την έννοια του οικολογικού αποτυπώματος.
Το νέο Model S Plaid της Tesla θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής 0-60 μίλια σε κάτω από 2 δευτερόλεπτα στην ιστορία και να γίνει το πρώτο πλήρως αυτο-οδηγημένο αυτοκίνητο στον κόσμο ωστόσο η Tesla δεν έχει επιτύχει ακόμη κέρδη από πωλήσεις.
Η μετοχή της Tesla έχει απογειωθεί υψηλότερα και ταχύτερα σε σχέση με τους πυραύλους Space-X του διευθύνοντα συμβούλου και μετόχου με 20% της Tesla Elon Musk παρ΄ ότι είναι η λιγότερο κερδοφόρα αυτοκινητοβιομηχανία της Αμερικής.
Τον Ιανουάριο του 2020 είχε αποτίμηση 86 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τα μέσα του 2020 είχε φθάσει στα 206 δισεκατομμύρια δολάρια είχε χρηματιστηριακή αξία στο τέλος του 2020 μεγαλύτερη από τις επόμενες εννέα (κερδοφόρες) αυτοκινητοβιομηχανίες μαζί.
Αυτό είναι λογικό!
Με ανώτατο όριο αγοράς τον Ιανουάριο του 2021 που έφτασε τα 880 δισεκατομμύρια δολάρια, η Tesla πλησιάζει το 1 τρισεκ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.

Άλλο τιμή μετοχής και άλλο αποτίμηση

Η Tesla είναι μια περίπτωση όπου οι επενδυτές είδαν την τιμή της μετοχής και όχι την αποτίμηση.
Η Wall Street είναι μηχανισμός αποτίμησης εταιριών ή casino;
Με τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες τώρα να στοχεύουν σε μεγάλη αύξηση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων έως το 2025, δεν ξέρουμε αν η Tesla θα γίνει ποτέ μια κερδοφόρα αυτοκινητοβιομηχανία, επειδή τα περιθώρια της υποχωρήσουν λόγω της αύξησης του ανταγωνισμού.
Μπορεί η Tesla να μην είναι κερδοφόρος εταιρία, ωστόσο η μετοχή έχει σημειώσει απίστευτο ράλι πάνω από 1.000% από τις αρχές του 2020.
Η Tesla μπορεί να μην μπορεί να πουλήσει ένα αυτοκίνητο με κέρδος, αλλά σίγουρα μπορεί να πουλήσει την έννοια του αυτοκινήτου ως προφήτης της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης