Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Γιατί η Apple θα είναι η επόμενη εταιρεία μετά την Tesla που θα αγοράσει Bitcoins – Ετήσια κέρδη 40 δισ. δολ.

Γιατί η Apple θα είναι η επόμενη εταιρεία μετά την Tesla που θα αγοράσει Bitcoins – Ετήσια κέρδη 40 δισ. δολ.

Σύμφωνα με το report της RBC Capital Markets, η Apple θα πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα της Tesla στην αγορά Bitcoins και να δημιουργήσει σύστημα ψηφιακών συναλλαγών

Σχετικά Άρθρα

Η Apple πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα της Tesla, εισερχόμενη στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, και όχι σε αυτή των ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με την RBC Capital Markets, την οποία επικαλείται δημοσίευμα του CNBC τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.
Η εταιρεία που κατασκευάζει το iPhone θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αρκετά σημαντική και διευρυμένη αγορά εάν θέλει να αναπτύξει το Apple Wallet με τη μορφή της κρυπτογράφησης που ακολουθούν τα ψηφιακά νομίσματα (το blockchain), δήλωσε ο αναλυτής Mitch Steves.

Νεα αγορά

«Το project με το ψηφιακό πορτοφόλι φαίνεται να είναι μια σαφής ευκαιρία για τη διασφάλιση κερδών ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία (δυνατότητα για περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα με περιορισμένα έξοδα για έρευνα και ανάπτυξη - R&D)», υπογράμμισε ο Steves σε σημείωμα προς τους πελάτες.

Μερίδιο αγοράς

Εταιρείες όπως η Square Inc. και η PayPal Holdings Inc., μαζί με πλατφόρμες ψηφιακών συναλλαγών όπως η Coinbase, έχουν διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο για τις ανταλλαγές ψηφιακών νομισμάτων, και η Apple θα κέρδιζε αμέσως μερίδιο αγοράς εάν επρόκειτο να εισέλθει στον εν λόγω κλάδο.
Επιπλέον, το οικοσύστημα της Apple θα προσφέρει αναβαθμισμένη ασφάλεια σε σύγκριση με τις εταιρείες που θα είναι οι ανταγωνιστές της καθώς είναι λιγότερο ευάλωτο σε έξωθεν «εισβολές».

Η Tesla

Τα σχόλια της RBC έρχονται σε μια εποχή που οι εταιρείες επιδεικνύουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.
Συγκεκριμένα, η Tesla επένδυσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin και δήλωσε το ενδιαφέρον της να αποδεχτεί το κρυπτονόμισμα τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021.
Αυτό συνέβαλε στην άνοδο των τιμών του Bitcoin έως και 16%, φτάνοντας στο υψηλό των 44.000 δολ..

Ταμειακά διαθέσιμα

Την ίδια ώρα ενώ η μεγαλύτερη ευκαιρία της Apple στην αγορά των κρυπτογραφημένων ψηφιακών συναλλαγών θα ήταν η δημιουργία δικής της πλατφόρμας, θα μπορούσε επίσης να εξετάσει το ενδεχόμενο προσθήκης Bitcoin ή άλλου ψηφιακού νομίσματος στον ισολογισμό της και συγκεκριμένα στα ταμειακά της διαθέσιμα, σύμφωνα με την RBC.
Αυτό θα έστελνε ακόμη περισσότερους χρήστες στην εφαρμογή Apple Exchange πιθανότατα θα ωθούσε ανοδικά περαιτέρω τις τιμές του Bitcoin, σημειώνεται στο report.
H πρόταση της RBC στην Apple για να δραστηριοποιηθεί στις ψηφιακές συναλλαγές νομισμάτων

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης