Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οι αστυνομικοί της Επαρχίας που έρχονται στη Αθήνα με απόσπαση έχουν διπλό μισθό - Τα παράπονα των αστυνομικών

Οι αστυνομικοί της Επαρχίας που έρχονται στη Αθήνα με απόσπαση έχουν διπλό μισθό - Τα παράπονα των αστυνομικών
Η μία βάρδια αστυνομικών που αναλαμβάνει υπηρεσία στην οδό Ερμού και η έδρα τους είναι η Αθήνα είναι πιθανόν να αντικαθιστά αστυνομικούς από την Επαρχία οι οποίοι για τους συναδέλφους είναι πολύ καλά αμειβόμενοι αφού έχουν διπλό μισθό, αφήνοντας μία πικρία για τον τρόπο που διαχειρίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τα  οικονομικά θέματα

Η επίθεση με μαχαίρι μέρα μεσημέρι στην Ερμού άλλαξε άρδην τα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας να αποφασίζει τη μετακίνηση προσωπικού από την Επαρχία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη για να τονώσει το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών.
Η κατανομή του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας έχει φτάσει στο σημείο να αφήνει τις εισόδου των υπουργείων χωρίς αστυνομικούς που μέχρι πρότινος ήταν σήμα κατατεθέν.
Το BN υποχρεώθηκε να γράψει το περιεχόμενο του ρεπορτάζ γνωρίζοντας ότι η βασική δομή της ιστοσελίδας είναι τα οικονομικά και θέματα πολιτικής αλλά δεν ήταν δυνατό να παραβλέψει τις μαρτυρίες αστυνομικών οι οποίοι δεν γνώριζαν σε ποιον μιλούσαν ενώ ο συντάκτης του ρεπορτάζ δεν είχε κάποια πρόθεση να κρύψει την ιδιότητα του την οποία αποκάλυψε στο τέλος της συνομιλίας.
Οι ανώνυμοι αστυνομικοί και για εμάς «έβγαλαν δυσαρέσκεια  για όσα συμβαίνουν στην Ελληνική Αστυνομία με τις μετακινήσεις προσωπικού.
Οι άνδρες της Ε.Α που είχαν αποσπαστεί σε πόλεις της επαρχίας, οι οποίοι ενδιάμεσα έφτιαξαν οικογένεια τους, τώρα καλούνται να επιστρέψουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για την ενίσχυση της αστυνόμευσης.
Όσοι μετακινούνται με τον χαρακτηρισμό της απόσπασης λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές διότι μετακινήθηκαν από τη βασική του έδρα και οι αποδοχές τους αυξάνονται ισόποσα με έναν επιπλέον μισθό. Τις δαπάνες διαβίωσης αναλαμβάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Η μία βάρδια αστυνομικών που αναλαμβάνει υπηρεσία στην οδό Ερμού και η έδρα τους είναι η Αθήνα είναι πιθανόν να αντικαθιστά αστυνομικούς από την Επαρχία οι οποίοι για τους συναδέλφους είναι πολύ καλά αμειβόμενοι αφού έχουν διπλό μισθό, αφήνοντας μία πικρία για τον τρόπο που διαχειρίζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τα  οικονομικά θέματα.
Στην πράξη δημιουργούνται δύο κατηγορίες αστυνομικών οι Πατρίκιοι και Πληβείοι, σύμφωνα με τους ίδιους.
Το ΒΝ επιδίωξε να επικοινωνήσει με την εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας κα Κωνσταντίνα ∆ηµογλίδου αλλά δεν ήταν εφικτό.
Η οδός Ερμού μετά το πρόσφατο περιστατικό με την επίθεση με μαχαίρι η παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αισθητή στην αρχή της Ερμού.
Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  που ρωτήθηκε σχετικά  για την παρουσία της Ε.Α στην Ερμού είπε ότι  «Ενισχύονται τα τμήματα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, γιατί εκεί παρατηρείται η μεγαλύτερη εγκληματικότητα. Και στη Δυτική Αθήνα και στη Δυτική Αττική και στο Κέντρο των Αθηνών. Υπάρχουν πολλές μετακινήσεις αστυνομικών από την προηγούμενη τετραετία, από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είχε δοθεί εντολή και εφαρμόζεται, όλοι οι εισελθόντες στο Αστυνομικό Σώμα να πηγαίνουν στα αστυνομικά τμήματα των Αθηνών, αλλά προφανώς, όχι απλά θα παραμείνει η Αστυνομία σε δρόμους, σε γειτονιές, όπου κρίνεται και περισσότερο επικίνδυνο, αλλά θα ενταθεί κιόλας και στην Τροχαία αντίστοιχα.»

1710437051110.jpg

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr
w
ww.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης