Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο Παύλος Μαρινάκης αποκάλυψε ότι πάσχει από τη νόσο του Crohn: «Αφού δεν θα πεθάνω, είμαι χαρούμενος»

Ο Παύλος Μαρινάκης αποκάλυψε ότι πάσχει από τη νόσο του Crohn: «Αφού δεν θα πεθάνω, είμαι χαρούμενος»
Ο κ. Μαρινάκης γνωστοποίησε ότι διαγνώστηκε πριν από περίπου 2 χρόνια με τη νόσο του Crohn, ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για ένα «αυτοάνοσο από αυτά που σου αλλάζουν τη ζωή» είπε ότι «κατά 99% προήλθε από το άγχος»
Σε μία προσωπική αποκάλυψη που αφορά την υγεία του προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε συνέντευξη. 
Ειδικότερα ο κ. Μαρινάκης γνωστοποίησε ότι διαγνώστηκε πριν από περίπου 2 χρόνια με τη νόσο του Crohn, ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για ένα «αυτοάνοσο από αυτά που σου αλλάζουν τη ζωή» είπε ότι «κατά 99% προήλθε από το άγχος».
Μάλιστα μοιράστηκε την ιστορία για το πως διαγνώστηκε με τη νόσο. «Η ιστορία της διάγνωσης ξεκινά όταν εξελέγην γραμματέας της ΝΔ πριν από περίπου 2 χρόνια και κάτι. Εκείνη την περίοδο κολλάει κορονοϊό η γυναίκα μου. Ενώ εγώ βγαίνω αρνητικός, έχω έναν πυρετό κάθε απόγευμα. Είμαι γραμματέας της ΝΔ 2-3 εβδομάδες και κάθε απόγευμα είχα πυρετό 37,5 που το βράδυ έπεφτε. Έκανα εξετάσεις αίματος που μου έδειξαν να κάνω άλλες εξετάσεις, με φόβο να είναι κάτι άλλο, κάποια κακοήθεια».
«Όταν έκανα ενδοσκοπηση και βγήκα έξω, μπήκα στο γραφείο του γιατρού και μου ανακοίνωσε ότι έχω νόσο του Crohn. Του λέω "τέλεια", σχεδόν χάρηκα. Τα έχασε ο γιατρός, μου είπε "είναι σοβαρό, ζεις με αυτό, αλλά το έχεις πάρει πολύ χαλαρά". Του είπα "εγώ θέλω να ζήσω" και τον ρώτησα "θα πεθάνω από αυτό;". Μου είπε όχι και μου εξήγησε ότι πρέπει να προσαρμόσεις τη ζωή σου. Αφού δεν θα πεθάνω, είμαι χαρούμενος είπα στον γιατρό» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, μετά τη διάγνωση και τη θεραπεία για την οποία πρέπει να παίρνει κάθε εβδομάδα κάποιο φάρμακο, «κατάλαβα ότι ποτέ δεν πρέπει να μιλάς για κανέναν πριν ξέρεις τι έχει στο σπίτι του». Εξομολογήθηκε, μάλιστα, ότι «δεν σας κρύβω ότι υποτιμούσα κατά καιρούς συμπτώματα και φοβόμουν να κάνω εξετάσεις. Αν είχα κάνει εξετάσεις πριν 2-3 χρόνια, ίσως το περνούσα πιο ήπια».

Τι είναι η νόσος του Crohn

Η νόσος του Crohn ή κοκκιωματώδης κολίτιδα ή τοπική εντερίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος του εντέρου άγνωστης αιτιολογίας, η οποία προκαλεί φλεγμονή του βλεννογόνου και αφορά σε όλο το τοίχωμα του εντέρου αλλοιώσεις, οδηγώντας σε απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές. Ονομάσθηκε έτσι προς τιμή του Νεοϋορκέζου ιατρού Μπάριλ Κρον (Burrill Crohn), ο οποίος παρουσίασε το 1932 μαζί με τους συνεργάτες του μια σειρά ασθενών με αυτήν την πάθηση.
Μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε μέρος του γαστρεντερικού σωλήνα από το στόμα ως τον πρωκτό, προκαλώντας μια ευρεία ποικιλία συμπτωμάτων. Προκαλεί κυρίως κοιλιακό άλγος, διάρροια (η οποία μπορεί να είναι αιματηρή), ναυτία, τάση προς έμμετο, απώλεια βάρους, κόπωση, αδυναμία. Επιπλέον μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές εκτός του γαστρεντερικού σωλήνα (εξωεντερικές εκδηλώσεις), όπως εξανθήματα στο δέρμα, αρθρίτιδα, ιριδοκυκλίτιδα (φλεγμονή στον οφθαλμό), κόπωση και έλλειψη συγκέντρωσης.
Η νόσος του Crohn προκαλείται από αλληλεπιδράσεις μεταξύ περιβαλλοντικών, ανοσολογικών και βακτηριακών παραγόντων σε γενετικά ευαίσθητα άτομα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια χρόνια φλεγμονώδη διαταραχή, στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται στο γαστρεντερικό σωλήνα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης