Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δυτική Ελλάδα: Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία θρηνούν τους περισσότερους νεκρούς σε τροχαία - Ποια παράβαση κυριαρχεί στην αύξηση τροχαίων το καλοκαίρι 2023

Δυτική Ελλάδα: Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία θρηνούν τους περισσότερους νεκρούς σε τροχαία - Ποια παράβαση κυριαρχεί στην αύξηση τροχαίων το καλοκαίρι 2023
Καταγράφηκε μεγαλύτερος αριθμός δυστυχημάτων και ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο το τρίμηνο του καλοκαιριού, σε σύγκριση πάντα με το αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρονιάς.
Αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα τους τρεις μήνες του καλοκαιριού του 2023 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.
Παράλληλα, καταγράφηκε μεγαλύτερος αριθμός δυστυχημάτων και ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο την ίδια χρονική περίοδο, σε σύγκριση πάντα με το αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρονιάς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα οποία παρουσιάζει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2023 σημειώθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 138 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν την ζωή τους 15 άτομα και τραυματίστηκαν 174.
Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022 είχαν καταγραφεί 122 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους 13 άτομα και είχαν τραυματιστεί 143.
Σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για τους τρεις μήνες του καλοκαιριού του 2023, οι περισσότεροι νεκροί καταγράφηκαν τον μήνα Ιούνιο, όπου έφθασαν τους έξι και οι λιγότεροι τον μήνα Αύγουστο, όπου έχασαν την ζωή τους τέσσερα άτομα.
Επίσης, οι περισσότεροι νεκροί καταγράφηκαν στις περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, δηλαδή από έξι σε κάθε μία και οι λιγότεροι στην Αχαΐα, όπου έφθασαν τους τρεις.

Στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία οι περισσότεροι νεκροί

Ο μεγαλύτερος αριθμός τραυματιών σημειώθηκε στην περιφερειακή ενότητα της Αιτωλοακαρνανίας, όπου ανήλθε στους 84 και ο μικρότερος στην περιφερειακή ενότητα της Ηλείας, όπου έφθασε τους 33.
Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία για κάθε μία από τις τρεις περιφερειακές ενότητες της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία, έχουν ως εξής:

*Στην Αχαΐα, τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2023 σημειώθηκαν 45 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα, ενώ τραυματίστηκαν 57 άτομα.
Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022 είχαν σημειωθεί 51 τροχαία, όπου είχαν χάσει την ζωή τους πέντε άτομα και είχαν τραυματιστεί επίσης 57 άτομα.

*Στην Αιτωλοακαρνανία, καταγράφηκαν τους τρεις μήνες του καλοκαιριού του 2023, 69 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα και τραυματίστηκαν 84.
Το ίδιο τρίμηνο του 2022 είχαν σημειωθεί 43 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερα άτομα και είχαν τραυματιστεί 53 άτομα.

*Στην Ηλεία, τους μήνες Ιούλιο, Ιούνιο και Αύγουστο του 2023 σημειώθηκαν 24 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου έχασαν τη ζωή τους έξι άτομα και τραυματίστηκαν 33.
Το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022 είχαν καταγραφεί 28 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, όπου είχαν χάσει τη ζωή τους τέσσερα άτομα και είχαν τραυματιστεί 33.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, οι κυριότερες αιτίες πρόκλησης των τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ήταν:

υπερβολική ταχύτητα
κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας
παραβίαση της προτεραιότητας
οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ
παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τα ίδια στοιχεία, κατά τη διάρκεια των τριών μηνών του καλοκαιριού του 2023 βεβαιώθηκαν από τους αστυνομικούς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 9.881 επικίνδυνες παραβάσεις.

Οι σημαντικότερες επικίνδυνες παραβάσεις ήταν:

*4.216 για υπερβολική ταχύτητα
*1.534 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση
*1.212 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
*806 για μη έλεγχο από ΚΤΕΟ
*392 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά
*378 για παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη
*255 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Ακόμη, κατά τους μήνες, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2023 διενεργήθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας 14.683 έλεγχοι αλκοτέστ και βεβαιώθηκαν 494 παραβάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης