Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία Elias: Οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων στη Θεσσαλία

Κακοκαιρία Elias: Οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων στη Θεσσαλία
Έχουν διατεθεί 831 άτομα προσωπικό μεταξύ των οποίων 70 άτομα της Ζ' ΜΑΚ και 120 άτομα της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στη Θεσσαλία
Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας «Elias» στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, της Λαμίας και της Εύβοιας σε πλήρη συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, βρίσκονται οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις διαθέτοντας προσωπικό και μέσα.
Συγκεκριμένα, έχουν διαθέσει 831 άτομα προσωπικό μεταξύ των οποίων 70 άτομα της Ζ' ΜΑΚ και 120 άτομα της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στη Θεσσαλία, 24 άτομα στην περιοχή της Λαμίας και 17 άτομα στις Ροβιές Εύβοιας.
Επιπλέον, έχουν διατεθεί δέκα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ), εκ των οποίων 7 στην Θεσσαλία, 1 στην Λαμία και 2 στις Ροβιές Εύβοιας, 44 οχήματα γενικής χρήσης (37 στην Θεσσαλία, 5 στη Λαμία και 2 στις Ροβιές Εύβοιας), 3 ειδικά οχήματα με εξοπλισμό απολύμανσης, 68 μηχανήματα έργου, 2 γέφυρες Bailey σε Καλά Νερά Μαγνησίας και Στουρναραίικα Τρικάλων, δύο γεννήτριες, 61 λέμβοι (46 στην Θεσσαλία και 15 στη Λαμία), έξι λεωφορεία, ένα όχημα περισυλλογής (Leo Standard), ένα μηχάνημα εξυγίανσης ύδατος και τέσσερις φωτιστικοί πύργοι.
Ακόμη, έχουν διατεθεί έκτα ελικόπτερα Huey, ένα Chinook στην 110 Πτέρυγα Μάχης, ένα S-70, ένα Super Puma και ένα ΑΒ-205 στην 111 Πτέρυγα Μάχης ενώ ένα αρματαγωγό βρίσκεται στο λιμάνι του Βόλου.
Παραμένουν σε ετοιμότητα διάθεσης τα ΚΑΑΥ Πλαταμώνα, Μαλακίου, Λεπτοκαρυάς και το ΚΕΔΑ Σκοτίνας για φιλοξενία πληγέντων.
Επισημαίνεται ότι το σύνολο του διατιθέμενου προσωπικού πρόκειται να αναπτυχθεί περαιτέρω ως απαιτηθεί και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Επιπρόσθετα, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το σύνολο των τμημάτων «Ξενοκράτης» σε άμεση ετοιμότητα επέμβασης εντός στρατοπέδων στην περιοχή της Αττικοβοιωτίας και στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης αλλά και 70 άτομα της Ζ' ΜΑΚ με 14 λέμβους.
Σε ετοιμότητα βρίσκονται ακόμη 61 οχήματα γενικής χρήσης, 29 μηχανήματα έργου, έντεκα γεννήτριες, 14 λεωφορεία, δύο οχήματα περισυλλογής, έξι πυροσβεστικά, τέσσερα υδροφόρα οχήματα, τέσσερα οχήματα μεταφοράς λυμάτων, δύο συγκροτήματα άντλησης αλλά και δέκα οχήματα Υγειονομικού.
Από ιπτάμενα μέσα, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί ένα ελικόπτερο Chinook και ένα Super Puma ενώ από μέσα του Πολεμικού Ναυτικού μια φρεγάτα βρίσκεται στην Κάρυστο ενώ ένα πλοίο ταχείας μεταφοράς στο ναύσταθμο Σαλαμίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης