Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης για υποπαραλλαγή Eris: Είναι ανησυχητική γιατί μεταλλάσσεται – Μεγαλύτερη αναστάτωση το φθινόπωρο

Τζανάκης για υποπαραλλαγή Eris: Είναι ανησυχητική γιατί μεταλλάσσεται – Μεγαλύτερη αναστάτωση το φθινόπωρο
O N. Τζανάκης εκτίμησε ότι το φθινόπωρο θα υπάρξει σύσταση για εμβολιασμό μέρους του πληθυσμού
Σχετικά Άρθρα
Η υποπαραλλαγή Eris «είναι ανησυχητική γιατί μεταλλάσσεται και γιατί δεν υπακούει στους κανόνες της εποχικότητας. Συνήθως αυτού του είδους οι ιοί βρίσκονται σε ύφεση το καλοκαίρι, σε αντίθεση όμως με αυτόν που φαίνεται πως δεν καταλαβαίνει από εποχές και ήδη έχει διπλασιάσει τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά και τους θανάτους από κορωνοϊό», ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Ν. Τζανάκης.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκτίμησε ότι η υποπαραλλαγή ERIS θα επιφέρει μια αναστάτωση ακόμη μεγαλύτερη το φθινόπωρο.
Εξήγησε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας για τους νέους και υγιείς ανθρώπους που θα κολλήσουν, καθώς τα συμπτώματα είναι ήπια και μοιάζει με κοινό κρυολόγημα, όπως έχει μεταβληθεί πλέον ο κορωνοϊός, όμως θα πρέπει να προφυλάξουν τυχόν ευάλωτα μέλη των οικογενειών τους και να απευθυνθούν στους γιατρούς ώστε να λάβουν την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.
Τέλος, ο κ. Τζανάκης εκτίμησε ότι το φθινόπωρο θα υπάρξει σύσταση για εμβολιασμό μέρους του πληθυσμού, δηλαδή των άνω των 65 ετών και όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης