Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνολάκης: Είμαστε στο «παράθυρο» του αιώνα, που μπορεί να δούμε σεισμό στο ελληνικό τόξο της τάξης των 8,5 Ρίχτερ

Συνολάκης: Είμαστε στο «παράθυρο» του αιώνα, που μπορεί να δούμε σεισμό στο ελληνικό τόξο της τάξης των 8,5 Ρίχτερ
O ακαδημαϊκός καθηγητής Φυσικών Καταστροφών προειδοποίησε για το ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού στην Ελλάδα
Σχετικά Άρθρα
Για το ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού στην Ελλάδα, παρόμοιας έντασης με εκείνον που έπληξε Τουρκία και Συρία προειδοποίησε ο ακαδημαϊκός καθηγητής Φυσικών Καταστροφών, Κωνσταντίνος Συνολάκης.
Ειδικότερα, ο κ. Συνολάκης τόνισε πως τέτοιοι μεγασεισμοί γίνονται κάθε 600 χρόνια και αναφέρθηκε στον σεισμό στην Κρήτη το 365 π.Χ., τονίζοντας πως το νησί ανυψώθηκε 10 μέτρα εξαιτίας της σεισμικής δόνησης. «Ο τελευταίος μεγάλος σεισμός στην Κρήτη έγινε το 1403 και υπολογίζεται ότι τέτοιοι σεισμοί γίνονται κάθε 600 με 800 χρόνια. Είμαστε ήδη στο "παράθυρο" του αιώνα, που μπορεί να δούμε μεγάλο σεισμό στο ελληνικό τόξο της τάξης των 8,5 Ρίχτερ» δήλωσε μιλώντας στο Mega.

Ο σεισμός στην Τουρκία

Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις Τούρκου σεισμολόγου, ο οποίος υποστήριξε ότι περίπου 184.000 άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια, ο κ. Συνολάκης επεσήμανε πως αν και πρόκειται για ένα ακραίο σενάριο, θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί. Ο καθηγητής τόνισε πως στις πόλεις θα σημειωθούν τα περισσότερα θύματα, καθώς εκεί βρίσκονταν πολυόροφες πολυκατοικίες.
Ακόμη, τόνισε πως μέχρι και χθες, Τρίτη (8/2/2023), υπήρχαν περιοχές στις οποίες δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν οι διασώστες. Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις ανθρώπινες ψυχές που βρίσκονται κάτω από τα χαλάσματα, καθώς ήδη έχουν συμπληρωθεί 72 ώρες και τα περιθώρια της διάσωσής τους στενεύουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης