Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσελέντης: Σεισμός 6,5 Ρίχτερ τις επόμενες ώρες στην Τουρκία – Κανένα θέμα για Ελλάδα

Τσελέντης: Σεισμός 6,5 Ρίχτερ τις επόμενες ώρες στην Τουρκία – Κανένα θέμα για Ελλάδα
Ο σεισμός έγινε στο ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας, δεν έχει καμία σχέση με της βόρειας Ανατολίας που φτάνει στο βόρειο Αιγαίο είπε ο κ.Τσελέντης
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι εντός των επόμενων ωρών θα υπάρξει ένας ισχυρότατος μετασεισμός μεγέθους 6,5 Ρίχτερ στην Τουρκία διατύπωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά το ενδεχόμενο να επηρεαστεί και η Ελλάδα από αυτή τη σεισμική διέγερση.
«Ο σεισμός έγινε στο ρήγμα της ανατολικής Ανατολίας το οποίο δεν έχει καμία σχέση με της βόρειας Ανατολίας που φτάνει στο βόρειο Αιγαίο.
Δεν έχουμε κανένα θέμα.
Μπορεί να επηρεάσει την Κύπρο αλλά δεν ανησυχούμε πολύ.
Θα γίνει στη θάλασσα και ο δομικός ιστός του νησιού είναι άψογος» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Τσελέντης.

Τι συνέβη στην Τουρκία;

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, η τεράστια καταστροφή στην Τουρκία οφείλεται στην άναρχη δόμηση και στην προχειρότητα των κατασκευών.
«Ολόκληρες συνοικίες φτιάχτηκαν σε μια νύχτα, σε παράνομες δημόσιες εκτάσεις, με πορώδες σκυρόδεμα γι΄ αυτό τα κτίρια πέφτουν σαν τραπουλόχαρτα.
Ακόμα και τα καινούργια κτίρια είναι άθλια.
Η πολιτική Erdogan ήταν να χτίσει εργατικές κατοικίες για να βάλει μέσα ψηφοφόρους του και είδαμε τα αποτελέσματα» υποστήριξε ο κ.Τσελέντης.

Πάνω από 20.000 οι νεκροί

Όπως λέει, η προχειρότητα αυτή των κατασκευών αλλά και η έλλειψη σωστικών συνεργείων, συνάμα με την κακοκαιρία, θα εκτινάξουν τα θύματα.
«Οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 20.000.
Μετά τις 4 μέρες, τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για τους εγκλωβισμένους» είπε ο κ.Τσελέντης, ο οποίος εκτίμησε πως η μετασεισμική ακολουθία «θα διαρκέσει μήνες, ίσως και χρόνο» με δυνατούς μετασεισμούς, ενώ η όποια ύφεση στο μέγεθος των μετασεισμών, σημαίνει ότι αργότερα θα υπάρχει έξαρση.

Ανησυχία

«Θα με ανησυχούσε μετατόπιση του ρήγματος της βόρειας Ανατολίας.
Για την ώρα δεν ανησυχώ» είπε ο κ.Τσελέντης αναφερόμενος σε έναν ενδεχόμενο σεισμό στην Ελλάδα.
«Μια περιοχή κοντά στην Κωνσταντινούπολη στο ρήγμα της βορείου Ανατολίας έχει καιρό να δώσει σεισμό και έχει καιρό να δώσει ενέργεια. Εκεί αν γίνει κάτι, θα δούμε αντίστοιχες εικόνες γιατί και η Κωνσταντινούπολη έχει άναρχη δόμηση» υποστήριξε ο κ.Τσελέντης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης