Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συλλαλητήριο της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου George W. Bush

Συλλαλητήριο της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου George W. Bush
Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Αλεξάνδρας, στο Πασαλιμάνι, ακριβώς απέναντι από το σημείο που έχει αγκυροβολήσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «G. W. Bush»
Σχετικά Άρθρα
Συλλαλητήριο «ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου "George W. Bush" στο λιμάνι του Πειραιά και στη συμμετοχή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς», οργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ το Σάββατο 4/2.
Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γ. Μαρίνος, Μ. Παπαδόπουλος και Θ. Χιώνης, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφια στην Β' Πειραιά, ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, ο Κ. Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής, άλλοι υποψήφιοι με το ΚΚΕ στην Α' και Β' Πειραιά και ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ ,Στ. Τάσσος.
Κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο απεύθυνε ο Ν. Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος στην Α' Πειραιά, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Πειραιά με βασικότερα τα συνθήματα «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «καμία εμπλοκή καμία συμμετοχή να φύγουν οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί».
Μεταξύ άλλων, ο Ν. Αμπατιέλος, με αφορμή για δεύτερη φορά την άφιξη του συγκεκριμένου αεροπλανοφόρου και την εντός του επόμενου διαστήματος άφιξη του γαλλικού αεροπλανοφόρου "Charles de Gaulle" στην Κρήτη, τόνισε πως «η άφιξη αυτής της τεράστιας δύναμης πυρός είναι η φυσική συνέχεια της κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία, καθώς και η συνέχεια και κλιμάκωση και της ελληνικής εμπλοκής σε αυτή».
«Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλος και Καβάλα είναι τα 5 λιμάνια που οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τουλάχιστον έως τα τέλη του 2028», ανέφερε και πρόσθεσε πως το λιμάνι του Πειραιά, είναι σημείο ανταγωνισμού μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και καπιταλιστικών κρατών.
«Το λιμάνι του Πειραιά συγκαταλέγεται σε λίστα των ΗΠΑ με σημεία της ελληνικής επικράτειας κρίσιμης γι' αυτές σημασίας, όπου έχουν ανθρώπους τους και στα οποία θέλουν να ελέγχουν ποιος μπαίνει και τι κάνει. Μέσα στο λιμάνι του Πειραιά έχει αναπτυχθεί μια ανάσα από τους Κινέζους της COSCO το κλιμάκιο της Διοίκησης Χερσαίων Αναπτύξεων και Διανομών των ΗΠΑ.
«Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε σε όλους τους τόνους ότι οι ιμπεριαλιστές είναι ανεπιθύμητοι στον Πειραιά. Να ξεκουμπιστούν από όλη τη χώρα» τόνισε.
Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Αλεξάνδρας, στο Πασαλιμάνι, ακριβώς απέναντι από το σημείο που έχει αγκυροβολήσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «G. W. Bush».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης