Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στο πυρηνοκίνητο Αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στο λιμάνι του Πειραιά ο Χαρδαλιάς

Στο πυρηνοκίνητο Αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στο λιμάνι του Πειραιά ο Χαρδαλιάς
Ο Ν. Χαρδαλιάς ξεναγήθηκε στα βασικά διαμερίσματα του αεροπλανοφόρου και συνομίλησε με μέλη του πληρώματός του
Σχετικά Άρθρα
Επίσκεψη στο Αεροπλανοφόρο του Αμερικανικού Ναυτικού USS George H.W. Bush (CVN 77), το οποίο ναυλοχούσε στο αγκυροβόλιο ανοικτά του Φαληρικού όρμου, στο πλαίσιο Ξενάγησης Διακεκριμένων Επισκεπτών, πραγματοποίησε στις 4/2 ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Χαρδαλιάς.
Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκαν ο Διοικητής της Δύναμης Κρούσης 10 (Commander Carrier Strike Group 10) Υποναύαρχος Dennis Velez και ο Κυβερνήτης Πλοίαρχος David-Tavis Pollard, οι οποίοι τον ενημέρωσαν τόσο για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του αεροπλανοφόρου όσο και για το εύρος των αποστολών που μπορεί να αναλάβει.
xardalias1.JPG
Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ξεναγήθηκε στα βασικά διαμερίσματα του αεροπλανοφόρου και συνομίλησε με μέλη του πληρώματός του.
x2_2.JPG
x5.JPG
x4.JPG
Σημειώνεται ότι τον κ. Χαρδαλιά συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης κ. Θεοχάρης Λαλάκος και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πρέσβης ε.τ. κ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος.
Το USS George H.W. Bush, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, είναι το δέκατο και τελευταίο αεροπλανοφόρο της κλάσης Nimitz, μήκους 332.9μ, συνολικού εκτοπίσματος 102.000τ. με πάνω από 6000 άτομα πλήρωμα. Έχει δυνατότητα μεταφοράς έως και 90 μαχητικά αεροσκάφη F/A-18E/F Super Hornet, ελικόπτερα MH-60S/R και SH-60B, αλλά και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου EA-18G Growler, καθώς και έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (COMMAND and control) Grumman E-2D Hawkeye, ενώ με τους 2 πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει, μπορεί να λειτουργεί αδιάκοπα για 20 και πλέον χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης