Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δίκη Άλκη Καμπανού: Αρχίζει η εξέταση των 26 μαρτύρων – Ποιος καταθέτει πρώτος

Δίκη Άλκη Καμπανού: Αρχίζει η εξέταση των 26 μαρτύρων – Ποιος καταθέτει πρώτος
Πρώτος αναμένεται να καταθέσει ο ένας από τους δύο φίλους του άτυχου 19χρονου Άλκη
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη 24/1, με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.
Σύμφωνα με τον κατάλογο των μαρτύρων, πρώτος αναμένεται να καταθέσει ο ένας από τους δύο φίλους του άτυχου 19χρονου, που ήταν παρών στο αιματηρό επεισόδιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου και συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων.
Τη Δευτέρα 23/1 κληρώθηκαν οι ένορκοι, αναγνώστηκε το κατηγορητήριο και έγινε η πρώτη τοποθέτηση των 12 κατηγορουμένων και η διατύπωση των θέσεων και ισχυρισμών από πλευράς δικηγόρων, τόσο της πολιτικής αγωγής, όσο και της υπεράσπισης.
Όλοι οι κατηγορούμενοι, ηλικίας 21 και 26 ετών και προσωρινά κρατούμενοι, παραδέχθηκαν ότι ήταν παρόντες στο περιστατικό , αλλά αρνήθηκαν ότι χτύπησαν τον Άλκη.
Μάλιστα, την ίδια στάση τηρούν απέναντι στις κατηγορίες που συνδέονται με τους τραυματισμούς των δύο νεαρών φίλων του 19χρονου Άλκη και μόνο ένας από τους 12 κατηγορούμενους αποδέχεται ότι χτύπησε τον έναν.
Η πολιτική αγωγή ζήτησε την επέκταση των κατηγοριών για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης κατοχής όπλων και γι’ αυτό τον λόγο υπέβαλε μήνυση, ώστε να διερευνηθεί η τέλεση των παραπάνω πράξεων μετά το πέρας της δίκης, με τη διαβίβαση των πρακτικών της στον αρμόδιο εισαγγελέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης