Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παυλάκης: Φόβοι για μεταλλάξεις σε άλλες χώρες, όχι από την Κίνα – Παγκοσμίως να ληφθούν προληπτικά μέτρα

Παυλάκης: Φόβοι για μεταλλάξεις σε άλλες χώρες, όχι από την Κίνα – Παγκοσμίως να ληφθούν προληπτικά μέτρα
«Στην Κίνα εκτιμάται ότι θα υπάρξουν 1,5εκατομμύριο μολύνσεις και 1 εκατ. θάνατοι από κορωνοϊό», ανέφερε ο Γ. Παυλάκης
Σχετικά Άρθρα
«Αυτό που φοβόμαστε στην παρούσα φάση δεν έρχεται από την Κίνα, αλλά από άλλες χώρες στις οποίες παρατηρούνται μεταλλάξεις», τόνισε ο ιατρός- ερευνητής, επικεφαλής του τμήματος εμβολίων του Εθνικού Ιδρύματος ΗΠΑ, Γ. Παυλάκης, υπενθυμίζοντας πως ήδη έχει βρεθεί νέο στέλεχος στην Αμερική (υποπαραλλαγή XBB.1.5 της Omicron) που είναι 20% πιο μεταδοτικό.
Ο κ. Παυλάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκρουσε το «καμπανάκι» για τον κίνδυνο να υπάρξει νέο κύμα πανδημίας από νέα στελέχη κορωνοϊού, καλώντας τις κυβερνήσεις να δείξουν υπευθυνότητα και να επιβάλλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς πριν υπάρξει εξάπλωση του ιού.
Εξήγησε ότι η υποπαραλλαγή XBB.1.5 της Omicron που έχει βρεθεί στην Αμερική είναι 20% πιο μεταδοτικό από τα υπάρχοντα και «ως ένα βαθμό ξεπερνάει και το εμβόλιο». Πρόσθεσε ωστόσο πως δεν είναι τόσο ανησυχητικό, καθώς ο κόσμος έχει πλέον ανοσία», αλλά και ότι οι μάσκες πρέπει να χρησιμοποιούνται παντού.

Για την Κίνα

Κάνοντας αναφορά στην έξαρση κρουσμάτων που καταγράφονται στην Κίνα, ο κ. Παυλάκης σημείωσε πως «εκτιμάται ότι θα υπάρξουν ενάμιση εκατομμύριο μολύνσεις και ένα εκατομμύριο θάνατοι από κορωνοϊό», συμπληρώνοντας πως η ασιατική χώρα μπορεί να μην βρίσκεται ακόμα σε αυτό το στάδιο, όμως τα προληπτικά μέτρα πρέπει να ληφθούν παγκόσμια πριν είναι αργά.
Όπως εξήγησε, μπορεί όλοι να ανησυχούμε για την Κίνα, καθώς άνοιξε την οικονομία της εντός του χειμώνα, χωρίς να έχει ο πληθυσμός την ανοσία που έχουν αποκτήσει άλλοι λαοί, αλλά ο κίνδυνος αυτός ακόμα καθυστερεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης