Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Νέα ημερομηνία για την απολογία - Αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Νέα ημερομηνία για την απολογία - Αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας
Ενώπιον της ανακρίτριας βρίσκεται από το πρωί προσωρινά κρατούμενη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Ρούλα Πισπιρίγκου
Νέα ημερομηνία θα οριστεί για την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου καθώς δεν έχει αποφανθεί ακόμα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας που υπέβαλλε νωρίτερα η κατηγορούμενη.

Το Συμβούλιο αναμένεται να αποφανθεί τις επόμενες με βούλευμα που θα εκδοθεί.
Μετά την έκδοση του βουλεύματος θα οριστεί νέα ημερομηνία για την απολογία της 34χρονης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας

Αίτηση εξαίρεσης της 35ης τακτικής ανακρίτριας, Ευγενίας Τζωρτζάτου, που ερευνά τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών, κατέθεσε μέσω του συνηγόρου της η προσωρινά κρατούμενη για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης, Ρούλα Πισπιρίγκου.
Το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος της 34χρονης, Αλέξης Κούγιας, θα κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα αποφανθεί για την κλήση των μαρτύρων που αιτήθηκε η κατηγορουμένη, αν στο μεταξύ δεν υποβάλει αίτημα αυτοεξαίρεσης η ίδια η ανακρίτρια.
Νωρίτερα ο κ. Κούγιας ζήτησε νέα προθεσμία για την εντολέα του, με αίτημα να προηγηθούν της απολογίας οι καταθέσεις των ιατροδικαστών Ουρανίας Δημακόπουλου, Χαράς Σπηλιοπούλου και η Αγγελικής Τσιόλα.
Η δικαστική λειτουργός φέρεται να επιφυλάχθηκε να απαντήσει ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος, θεωρώντας ότι η κατηγορουμένη πρέπει σήμερα να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.
Ωστόσο, μετά το αίτημα εξαίρεσης, «παγώνει» προσωρινά η απολογία της Πισπιρίγκου. Για την εξέλιξη αυτή είχε προϊδεάσει από χθες ο κ. Κούγιας, ο οποίος σε δελτίο Τύπου ανέφερε πως «δεν θα επιτρέψω να απολογηθεί χωρίς να διενεργηθούν αυτές οι επιβεβλημένες ανακριτικές πράξεις», μιλώντας παράλληλα για «προκατάληψη και μεροληπτική διάθεση» της ανακρίτριας σε βάρος της εντολέα του, «για να διασωθούν οι κ.κ. Καρακούκης, Καλόγρηας».
Σημειώνεται ότι η Ρ. Πισπιρίγκου, στην οποία οι δικαστικές Αρχές της καταλογίζουν ότι σκότωσε τα τρία παιδιά της, έχει κληθεί να απολογηθεί σήμερα για τη Μαλένα και την Ίριδα, ενώ στις 9 Ιανουαρίου έχει οριστεί η δίκη της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Ένα 24ωρο πριν, μετά από τρεις προθεσμίες που ήδη έχει λάβει για την απολογία της επί όσων της αποδίδονται στη δικογραφία που αφορά τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, η Ρ. Πισπιρίγκου υπέβαλε νέα αιτήματα εξέτασης μαρτύρων ειδικών γνώσεων, με βασικό ισχυρισμό ότι σφάλλει η Δικαιοσύνη που αποδέχθηκε τα ευρήματα των ιατροδικαστών Ν. Καρακούκη και Ν. Καλόγρηα, οι οποίοι αποδίδουν σε μη παθολογικά αίτια τους δύο θανάτους.
Η Ρ. Πισπιρίγκου κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας στις 13/4/ 2019και της μόλις έξι μηνών Ίριδας στις 21/3/2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης