Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό του 16χρονου - Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό του 16χρονου - Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο
Ο αστυνομικός παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον α' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο αναμένεται να πάρει προθεσμία
Σχετικά Άρθρα
(upd2) Πονικη δίωξη σε βαθμό κατουργήματος, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομη πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης, ασκήθηκε στον 32χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται ότι στη διάρκεια καταδίωξης πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.
Ο αστυνομικός οδηγήθηκε ε
νώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης την Τρίτη 6/12, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ μπήκε με σκυμμένο το κεφάλι στα δικαστήρια.
Ήδη, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης  συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου φωνάζοντας συνθήματα, ενώ έντονη είναι η αστυνομική παρουσία για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Απολογία

Μετά την απαγγελία της δίωξης σε βάρος του, ο αστυνομικός παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον α' τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήρε προθεσμία για την Παρασκευή 9/12.
Μετά την προθεσμία που πήρε για να απολογηθεί την Παρασκευή, ο 32χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ο ίδιος, μέσω του συνηγόρου του, αρνείται την κατηγορία, υπογραμμίζοντας ότι δεν ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν σε κίνηση η μηχανή που επέβαινε και λόγω του οδοστρώματος είχε συχνές αναπηδήσεις, πυροβόλησε «μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό», ενώ για τον δεύτερο πυροβολισμό που φέρεται να ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε «ενστικτωδώς προς τα κάτω, στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου».

Το συμβάν

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας 3/12 ο ανήλικος έβαλε στο όχημά του βενζίνη στην οδό Μοναστηριού στη Θεσσαλονίκη και έφυγε χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο των 20 ευρώ, με αποτέλεσμα να γίνει καταγγελία από το πρατήριο υγρών καυσίμων και να ακολουθήσει αστυνομική καταδίωξη, στο πλαίσιο της οποίας αστυνομικοί πυροβόλησαν δύο φορές.
Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία για το περιστατικό, κοντά στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι έσπευσαν προς την κατεύθυνση διαφυγής του οχήματος, το ακολούθησαν με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων.
Ο 16χρονος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., "παραβιάζοντας αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους. Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο και να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον Νοσοκομείο με σταθμό του ΕΚΑΒ".
Ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου συνελήφθη.

Επεισόδια

Ένταση σημειώθηκε τόσο στην Εγνατία οδό, όσο και στη Συμμαχική οδό, με αφορμή τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά.
Στην Εγνατία οδό, όπως έγινε γνωστό, ομάδα περίπου 50 ατόμων συγκεντρώθηκαν στις 02:30 τα ξημερώματα της Τρίτης 6/12 κοντά στα διόδια του Ωραιοκάστρου και στο ρεύμα προς Αθήνα, όπου και απέκλεισαν τον δρόμο για δύο ώρες, ανάβοντας φωτιές στο οδόστρωμα και καίγοντας λάστιχα.
Προηγήθηκαν στη Συμμαχική οδό από ομάδα ατόμων φθορές σε δύο διερχόμενα οχήματα, αλλά ζημιές σε φορτηγό που αναφέρθηκαν και στις 3:40 στα ξημερώματα στα Υψώματα Διαβατών, κοντά σε οικισμό Ρομά της περιοχής.
Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ή προσαγωγή ατόμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης