Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σεισμός στην Τουρκία - Στο ρήγμα της Ανατολίας το επίκεντρο - Λέκκας: Σημαντικό αν θα ενεργοποιηθούν άλλα ρήγματα

Σεισμός στην Τουρκία - Στο ρήγμα της Ανατολίας το επίκεντρο - Λέκκας: Σημαντικό αν θα ενεργοποιηθούν άλλα ρήγματα

Ο κ. Λέκκας τόνισε πως όταν ενεργοποιείται το ρήγμα της Ανατολίας, ενεργοποιείται σε διαφορετικά τμήματα

Σχετικά Άρθρα

Ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα για τον σεισμό στην Τουρκία, καθώς προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενεργοποίησης κι άλλων ρηγμάτων.
«Το επίκεντρο τοποθετείται πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας. Μιας περιοχής ιδιαίτερα ευαίσθητης, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς με τον σεισμό το 1999», εξήγησε και τόνισε πως για την Ελλάδα είναι σημαντικό «το πως θα εξελιχθεί η δραστηριότητα στον ελληνικό χώρο, αν θα διεγείρει άλλα ρήγματα. Το 1999 ο σεισμός 7,5 Ρίχτερ στη Νικομήδεια δρομολόγησε, μέσω του ρήγματος της Ανατολίας και τον σεισμό της Αθήνας, 20 μόλις μέρες μετά. Αλλά, στην προκειμένη περίπτωση, δεν φαίνεται να έχει τόσο μεγάλη δυναμική, έτσι ώστε να ανησυχήσει και τον ελληνικό χώρο».
Τέλος υπενθύμισε πως: «Το ρήγμα της Ανατολίας όταν ενεργοποιείται, ενεργοποιείται και σε διαφορετικά τμήματα. Είναι ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί στο τμήμα της Νικομήδειας. Αλλά, σε παγκόσμιο επίπεδο, ανησυχία υπάρχει για την Κωνσταντινούπολη, όπου σύμφωνα με έρευνες που έχουν κάνει διαφορετικές ομάδες από όλο τον κόσμο, αναμένεται στην περιοχή ένας σεισμός της τάξης των 7 βαθμών Ρίχτερ, μέχρι το 2024».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης