Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στη βορειοδυτική Τουρκία – Πανικός με τουλάχιστον 35 τραυματίες

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στη βορειοδυτική Τουρκία – Πανικός με τουλάχιστον 35 τραυματίες
Αισθητός σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ «χτύπησε» σήμερα Τετάρτη 23/11 τα ξημερώματα τη βορειοδυτική Τουρκία αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 50 τραυματίες, εκ των οποίων ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο σεισμός ήταν επιφανειακός με εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα ενώ έγινε αισθητός τόσο στην Κωνσταντινούπολη όσο και στην Άγκυρα.
Το επίκεντρο του εντοπίζεται κοντά στην πόλη Ντουτζέ, η οποία είναι στα 210 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
333_4.JPG

Πηδούσαν από τα μπαλκόνια

Υπάρχουν αναφορές για διακοπές στην ηλεκτροδότηση ενώ στην πόλη Ντουτζέ επικράτησε πανικός καθώς καταγράφηκαν αρκετά τροχαία ατυχήματα αλλά και περιπτώσεις ανθρώπων που πηδούσαν από τα μπαλκόνια για να σωθούν.

 

Σημειώνεται πως της κύριας δόνησης, έχουν ακολουθήσει δεκάδες - τουλάχιστον 70 -  μετασεισμοί, με τον ισχυρότερο να φτάνει τα 4,7 Ρίχτερ. Αρχικά, το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 6,1 Ρίχτερ ενώ το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) υπολόγισε ότι είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Suleyman Soylu υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης