Κοινωνία

Δίκη ψευτογιατρού: Απαλλαγή για έξι ανθρωποκτονίες – Καταδίκη για πέντε απόπειρες ζήτησε ο εισαγγελέας

Δίκη ψευτογιατρού: Απαλλαγή για έξι ανθρωποκτονίες – Καταδίκη για πέντε απόπειρες ζήτησε ο εισαγγελέας
Οι απαλλαγές και οι καταδίκες.
Την απαλλαγή του «ψευτογιατρού» για τις έξι υπόλοιπες ανθρωποκτονίες που του αποδίδονται βάση του κατηγορητηρίου, εισηγήθηκε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κρίνοντας ότι δεν στοιχειοθετείται η διάπραξη της πράξης για διάφορους λόγους όπως η απουσία ιατρικού ιστορικού ή η ύπαρξη αμφιβολιών εάν τα αίτια θανάτου σχετίζονται με τον καρκίνο.

Καταδίκη για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας

Ο εισαγγελέας ζήτησε να κριθεί ένοχος για πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας, να απαλλαγεί για άλλες έξι ενώ εισηγήθηκε να μετατραπεί η κατηγορία σε πλημμέλημα για τρεις πράξεις που είχαν εισαχθεί στο ακροατήριο ως απόπειρες ανθρωποκτονίας.
Παράλληλα εισηγήθηκε την απαλλαγή και των 16 συγκατηγορουμένων του «ψευτογιατρού» εισηγήθηκε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας.
Πρόκειται για πρόσωπα τα οποία φέρονται ως συνεργοί στις πράξεις που του αποδίδονται. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων αλλά και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα.

Οι απαλλαγές και οι καταδίκες

Επιπλέον, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να απαλλαγεί ο «ψευτογιατρός» και οι πέντε συγκατηγορούμενοι του στην υπόθεση που αφορούσε ασθενή ο οποίος υπεβλήθη σε επέμβαση κατά την οποία του αφαίρεσαν το πλευρό, του έβαλαν ένα σίδερο «κλωβό» και τελικά απέκτησε ποσοστό αναπηρίας 85%.
Ενώ ζήτησε να καταδικαστεί ο «ψευτογιατρός» για πλαστογραφία, χρήση πλαστού, οπλοκατοχή και υπεξαίρεση μνημείου ενώ για την αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος ζήτησε να παύσει η ποινική δίωξη για το μεγαλύτερο διάστημα για το οποίο κατηγορείται λόγω παραγραφής.

Ως προς την διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση σε ανηλίκους ζήτησε την καταδίκη του «ψευτογιατρού» και την απαλλαγή του για το ίδιο αδίκημα για τη πώληση σε ενηλίκους.
Τέλος, ο εισαγγελέας Νικ. Πασχάλης εισηγήθηκε καταδίκη για τις πράξεις της πλαστογραφίας, της χρήσης πλαστού, της οπλοκατοχής και της υπεξαίρεσης μνημείου. Αναφορικά με την αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος ζήτησε να παύσει η ποινική δίωξη για το μεγαλύτερο διάστημα για το οποίο κατηγορείται λόγω παραγραφής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης