Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Κλασικά εικονογραφημένα» - Συνεχίζεται η τουρκική προπαγάνδα από τον νέο «ψευδομουφτή»

«Κλασικά εικονογραφημένα» - Συνεχίζεται η τουρκική προπαγάνδα από τον νέο «ψευδομουφτή»
«Ειδικά η τουρκική διδασκαλία επλήγη άσχημα. Οι ώρες μαθημάτων έχουν σταδιακά μειωθεί, βλέπουμε ως εκ τούτου μια μη κατάλληλη διδασκαλία », υποστηρίζει ο Μουσταφά Τράμπα που εξελέγη «μουφτής» της Ξάνθης στις 9 Σεπτεμβρίου σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu.
Ο νέος ψευδομουφτής δεν άργησε και έσπευσε να δώσει και αυτός τα διαπιστευτήρια του στη Τουρκία, με το εβδομαδιαίο «αφήγημα» το τελευταίο διάστημα να ειναι η «καταγγελίες για παρεμπόδισης της διδασκαλίας των τουρκικών στη περιοχή.

Οι «βολές προς την Ελλάδα»

«Ειδικά η τουρκική διδασκαλία επλήγη άσχημα. Οι ώρες μαθημάτων έχουν σταδιακά μειωθεί, βλέπουμε ως εκ τούτου μια μη κατάλληλη διδασκαλία », υποστηρίζει ο Μουσταφά Τράμπα που «εξελέγη μουφτής» της Ξάνθης στις 9 Σεπτεμβρίου σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu.

Πολλώ δε μάλλον, ο ψευδομουφτής κάλεσε τις ελληνικές Αρχές να δράσουν «με ευαισθησία» στο θέμα της μόρφωσης γιατί όπως είπε, τα παιδιά της «μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας αξίζουν ποιοτική μόρφωση όπως κάθε άλλο παιδί στον κόσμο».
Την ίδια ώρα, η Τσιγδέμ Ασάφογλου, επικεφαλής του κόμματος Φιλίας, Ισότητας, Ειρήνης γνωστό παρακλάδι της Άγκυρας, δήλωσε επίσης στο Anadolu, ότι η Ελλάδα συνεχίζει να αρνείται την παρουσία «τουρκικής» μειονότητας στη δυτική Θράκη και ότι υποβάλλει καθημερινά τον πληθυσμό στην περιοχή σε σοβαρές διακρίσεις.
«Οι υποδομές στις τουρκικές γειτονιές είναι πολύ κακές. Αντιθέτως, είναι πολύ καλές στις ελληνικές γειτονιές. Υπάρχουν επίσης διακρίσεις στην πρόσληψη για θέσεις στο δημόσιο», προσθέτει η πολιτικός η οποία τόνισε, ότι η κριτική των ελληνικών μέσων στους Τούρκους και την Τουρκία μετατρέπει όσους μάχονται για την τουρκική τους ταυτότητα σε στόχους και καταγγέλλει ότι και η ίδια έχει δεχθεί απειλητικά μηνύματα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης