Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει επικρατήσει η παράλλαξη «Κένταυρος»

Σαρηγιάννης: Τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει επικρατήσει η παράλλαξη «Κένταυρος»
Μεγάλη η διασπορά της παράλλαξης αυτής σε Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία είπε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως ακόμα και μέσα στον Αύγουστο ενδέχεται να εμφανιστεί στην Ελλάδα το παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού «Κένταυρος» διατύπωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
«Είναι αρκετά πιθανό η Κένταυρος να «μπει» στη χώρα μας τον Αύγουστο ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, λόγω των τουριστικών ροών» ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ.Σαρηγιάννης, αναφέροντας ότι ήδη κυκλοφορεί με αρκετά μεγάλη διασπορά σε Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία χωρίς όμως να κυριαρχεί.
Στην Ελλάδα, όπως τόνισε, αν εμφανιστεί μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να κυριαρχήσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Ο καθηγητής μάλιστα εξήγησε ότι πρόκειται για ένα στέλεχος πιο μολυσματικό κατά περίπου 18,5% από την Omicron 4-5, ωστόσο με συμπτώματα πιο ήπια καθώς στην πραγματικότητα αποτελεί υποπαραλλαγή της Omicron 2.

Δεν θα αυξηθούν οι σκληροί δείκτες

Ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε επίσης ότι δεν προβλέπεται να δούμε πολύ μεγάλη αύξηση στους σκληρούς δείκτες, αν επικρατήσει η «Κένταυρος».
Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ανάγκη για επιβολή μέτρων τον χειμώνα, σημείωσε πως θα μπορούσαν να επιβληθούν μέτρα πιο ήπια και στοχευμένα σε σχέση με τις προηγούμενες «καμπές» της πανδημίας.
«Το να γίνεται ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία θα ήταν ένας πολύ σημαντικός μηχανισμός για να μειωθεί η διασπορά που περνάει μέσα από αυτά», ανέφερε ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος επισήμανε τη σημασία της 4ης εμβολιαστική δόσης για την ενίσχυση της ανοσίας.
«Ο λόγος που καταγράφονται 35-40 νεκροί την εβδομάδα είναι ακριβώς η πτώση της ανοσίας.
Πληρώνουμε ήδη την επιλογή να μην κάνουμε την 4η δόση τώρα γιατί θα έρθει η επόμενη.
Είναι το συνετό να γίνει τώρα με ένα τόσο μολυσματικό στέλεχος να επικρατεί» υποστήριξε ο κ.Σαρηγιάννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Parse error: syntax error, unexpected end of file in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/views/ad_prestitial78.php on line 85