Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Κορύφωση πανδημικού κύματος, σχετική αύξηση θανάτων - Μικρότερη η διασπορά της ευλογιάς των πιθήκων

Τζανάκης: Κορύφωση πανδημικού κύματος, σχετική αύξηση θανάτων - Μικρότερη η διασπορά της ευλογιάς των πιθήκων
"Έχουμε μια σχετική αύξηση στους θανάτους, περί τους 35 ανά ημέρα", ανέφερε ο Ν. Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

"Αυτή την εβδομάδα ήταν αυτή της κορύφωσης" του έκτου πανδημικού κύματος, ενω έχουμε σχετική αύξηση στους θανάτους, ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ν. Τζανάκης, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στη χώρα.
"Αυτοί που αρρωσταίνουν είναι πάνω από 80 – 85 ετών. Μπαίνουν στο νοσοκομείο απορρυθμισμένοι από άλλα νοσήματα. Έχουμε μια σχετική αύξηση στους θανάτους, περί τους 35 ανά ημέρα", σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Τζανάκης.

Για ευλογιά πιθήκων

Με αφορμή την κύρυξη το Σάββατο 23/7, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ανώτατου επιπέδου συναγερμού για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων, ο κ. Τζανάκης σχολίασε πως "ίσως καθυστέρησε κιόλας ο ΠΟΥ (…) Είναι ένας κίνδυνος που έπρεπε να σημανθεί. Κυρίως για να αναβαθμιστούν οι φορείς δημόσιας Υγείας των κρατών, προληπτικά".
Πρόσθεσε πως "ο ιός φαίνεται να κολλάει με την επαφή. Επομένως φαίνεται ότι θα σημάνει μια μικρότερη διασπορά, με πιο αργή μετάδοση και διευκολύνει τη στρατηγική μας στο ατομικό επίπεδο προστασίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης