Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παρέμβαση εισαγγελέα για Λιγνάδη - «Παράθυρο» για έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, μετά τον σάλο για την αποφυλάκιση

Παρέμβαση εισαγγελέα για Λιγνάδη - «Παράθυρο» για έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, μετά τον σάλο για την αποφυλάκιση
Η Εισαγγελία Εφετών ζητά τα πρακτικά της δίκης για να μελετήσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης
Σχετικά Άρθρα

Το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και για την αποφυλάκιση του, εξετάζει η εισαγγελία Εφετών.
Στη σκιά των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσε η αποφυλάκιση του σκηνοθέτη έως την έφεση -παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε για τον βιασμό ανηλίκων αλλά και παρά το γεγονός ότι είχε προφυλακιστεί διότι ήταν ύποπτος για τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων- η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, κ. Μαρία Γκανέ, έδωσε παραγγελία ώστε να λάβει γνώση των εγγράφων της αποδεικτικής διαδικασίας και της απόφασης που εκδόθηκε.
Ειδικότερα, η κ. Γκανέ ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Σκοπός είναι να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης. Επιπλέον, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών φέρεται να ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας του δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση του Δ. Λιγνάδη κ. Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία Εφετών αφού λάβει το συγκεκριμένο υλικό, θα εξετάσει εάν σωστά αξιολογήθηκαν από το δικαστήριο τα αποδεικτικά στοιχεία της δίκης και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών τόσο για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους δυο βιασμούς, για τις ποινές που του επιβλήθηκαν για τους δυο βιασμούς που καταδικάστηκε καθώς και για την αποφυλάκιση του μετά την καταδίκη του, με την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Οι δηλώσεις Λιγνάδη μετά την αποφυλάκιση

Πάντως, ο Δημήτρης Λιγνάδης βρίσκεται ήδη εκτός της φυλακής και δηλώνει σίγουρος ότι θα αθωωθεί στο Εφετείο.
Συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, ο σκηνοθέτης εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η κοινή γνώμη εξαπατήθηκε.
«Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά. Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε. Ίσως να παρασύρθηκε μέρος της κοινής γνώμης. 1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια» είπε αρχικά ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Αλέξη Κούγια. «Ευχαριστώ από την ψυχή μου τον Αλέξη Κούγια. Με βοήθησε και με βοηθάει. Είμαι πολύ τυχερός που τον γνώρισα και ως άνθρωπο και ως δικηγόρο», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης