Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αυτά είναι τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο - Όλα τα ονόματα

Αυτά είναι τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο - Όλα τα ονόματα
Χρέη εισαγγελέα αναλαμβάνει η Όλγα Σμυρλή και αναπληρωματική της θα είναι η Αριστέα Θεοδόση

Κληρώθηκε στη Βουλή η σύνθεση των μελών του Ειδικού Δικαστηρίου που θα δικάσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Ο κ.Παπαγγελόπουλος εγκαλείται για τα αδικήματα της κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος για τη μη αποστολή στη Βουλή των καταγγελιών του ΚΙΝΑΛ για τον κ. Κουρουμπλή, αλλά και παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος κατ’ εξακολούθηση για πιέσεις που άσκησε σε δικαστές (Ράϊκου, Αθανασίου, Τσατάνη).
Το Ειδικό Δικαστήριο θα αποτελείται από 13 τακτικά μέλη, 6 αναπληρωματικά, εισαγγελέα και τον αναπληρωτή του.
Τακτικά μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου από τον Άρειο Πάγο κληρώθηκαν οι: Μυρσίνη Παπαχίου, Μαρία Μουλιανιτάκη, Ανθή Γκάμαρη, Μαριάνθη Παγουτέλη, Ζαμπέτα Στράτα, Ελένη Φραγκάκη, Βασιλική Ηλιοπούλου.
Αναπληρωματικά μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου από τον Άρειο Πάγο κληρώθηκαν οι εξής: Μαρία Κουβίδου, Γιώργος Κόκορης, Κατερίνα Κρυσταλίδου
Τακτικά μέλη του ειδικού δικαστηρίου από το ΣτΕ κληρώθηκαν οι εξής: Βασίλειος Αραβαντινός, Νικόλαος Σκαρβέλης, Σοφία Βιτάλη, Βαρβάρα Ραφτοπούλου, Όλγα Ζύγουρα, Ρωξάνη Γιαννουλάτου.
Αναπληρωματικά μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας κληρώθηκαν οι: Παναγιώτης Τσούκας, Χρήστος Λιάκουρας, Άννα Καλογεροπούλου.
Χρέη εισαγγελέα αναλαμβάνει η Όλγα Σμυρλή και αναπληρωματική της θα είναι η Αριστέα Θεοδόση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης